Protiv Francuza nema tajni, pobjednika odlučuje nadahnuće

Utorak, 24. siječnja 2012. 13:22 Napisao/la  Milan Kosanović

Nema tajni, odlučivat će glave i raspoloženje pojedinaca i to je to, kaže izbornik Slavko Goluža. Hrvatskoj trebaju tri boda iz utakmica protiv Francuske i Mađarske

Po završetku utakmice Hrvatske i Španjolske reprezentativci su redom izjavljivali kako treba što prije zaboraviti poraz te se okrenuti narednoj utakmici s već tradicionalnim rivalima Francuzima.  Ali kako zaboraviti poraz od Španjolske koja je gotovo 40 minuta utakmice bila na koljenima dok je cjelokupna hrvatska javnost slavila veliko polufinale u Srbiji. Realno, ni pobjeda protiv Španjolske ne bi osigurala prolaz, trebao bi matematički još bod. Bod protiv Mađara recimo, koji su isprašili Francuze i uzeli bod Španjolcima koji su nama uzeli dva.

Naravno, sada je situacija puno gora. Kauboji danas moraju pobijediti svjetske i europske prvake namjeravaju li vidjeti beogradsku Arenu. Svjesni situacije su i u hrvatskom taboru, svaki bod zlata je vrijedan, a porazom od Španjolaca Hrvatska je prokockala dobar dio svojih zlatnih poluga.
- Znali smo što nam nose bodovi protiv Španjolske i zato smo bili tako strahovito napaljeni, htjeli smo sve riješiti u tom susretu, ali nije išlo. Sada se moramo okrenuti prema ove dvije utakmice koje nas očekuju, rekao je izbornik Slavko Goluža. 

Prvi na redu su Francuzi, stari poznanici sa kojima nema nekih tajni i teško da nas mogu iznenaditi, kao uostalom i mi njih.
- Nema tajni, odlučivat će glave i raspoloženje pojedinaca i to je to. Do sada je obrana uglavnom bila dobra, osim u pojedinim trenucima kada je padala koncentracija. Nadam se da ćemo obrambeno biti dobri i protiv Francuza. Što se tiče napada, ne smijemo ponavljati tehničke greške kao u utakmici sa Španjolskom i onda će biti dobro, zaključio je Goluža koji nije bio previše raspoložen za analiziranje predstojećeg susreta s Francuzima što dovoljno govori koliki teret nosi sama utakmica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.