Petar Metličić: Cveba, vrime je! I svi koji su te ovdje doveli, isto tako vrime je!

Ponedjeljak, 23. siječnja 2023. 23:24 Napisao/la  SC

Blamaža jednog izbornika koji bi trebao predstavljati Hrvatsku u svijetu. Sram neka ga bude, i njega i sve one koji su takvog lika postavili za izbornika, rekao je Božidar Jović

Hrvoje Horvat i Petar Metličić
Hrvoje Horvat i Petar Metličić Foto: Screenshot RTL

Hrvoje Horvat svojim je nastupom pred kamerama RTL televizije pokrenuo posvemašnji val nezadovoljstva među hrvatskim ljubiteljima rukometa, naročito je iznervirao hrvatske rukometne veličine, od onih koji su, poput Pere Metličića, Gorana Šprema i Drage Vukovića, u ulozi sukomentatora sjedili u studiju RTL-a, do onih koji su sve gledali pred malim ekranima.

Prilično bizaran nastup Horvat je započeo već po dolasku pred kamere, nakon što je  objema rukama prvo složio srce, a nešto kasnije je na pitanje novinarke Ines Godi Forjan ima li podršku Saveza hinio da govori i rukama gestikulirao, da bi se potom valjda našalio da je bila neka greška, uz dodatak da je već odgovorio na to pitanje.

- Meni je ovo bilo bizarno, nije mi drago, pogotovo ne nakon ovakvog prvenstva. Postoji način, ali ovo je neprihvatljivo. Cveba, oprosti, ne znam čemu, rekao je prvi Goran Šprem, pa se na Horvata žestoko obrušio i Petar Metličić:

- Ovo je sramota. Nikad ovo nisam doživio, možemo pričati o uspjehu, neuspjehu, igračima, ali ovo je nepoštivanje svih onih koje on kao izbornik predstavlja. Kako mi u Splitu kažemo: Cveba, vrime je! I svi koji su te ovdje doveli, isto tako vrime je. Izbornik ovakvim ponašanjem, ljutit ćemo se što je mijenjao ili nije, što je pogriješio, što se nije pobijedilo, ali za mene ovo je nedopustivo.

Hrvoja Horvata nije poštedio niti Drago Vuković

- Ne znam kako si ovo može dopustiti. Možda ima dobar push, pa se može ovako ponašati, rekao je Drago Vuković.

Žestok je bio i komentar Božidara Jovića za index.hr:

- Bez teksta sam. Ovo što je Horvat napravio je lakrdija i sramota. Blamaža jednog izbornika koji bi trebao predstavljati Hrvatsku u svijetu. Zamislite da ovako nešto napravi premijer ili netko od hrvatskih ministara u Bruxellesu. Bio bi to skandal svjetskih razmjera. Ne znam što da kažem, osim da me sram u ime njega. Sram neka ga bude, i njega i sve one koji su takvog lika postavili za izbornika. Ovo je bilo bezobrazno nepoštovanje novinara, javnosti i samog rukometa. Ne moraš odgovoriti, možeš reći da nemaš komentar, ali ovako nešto... Pa on šalje neka srca svojoj obitelj ili kome to već šalje. Blamaža bez presedana. Mogu samo reći da nam je reprezentacija igrala baš ovako kako se njen izbornik ponaša – sramotno, rekao je Jović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.