NJEMAČKA EUROPSKI PRVAK

Hrvatska za OI igra protiv Danske, Norveške i Bahreina

Nedjelja, 31. siječnja 2016. 19:26 Napisao/la  SC

Finale EP-a: Njemačka - Španjolska 24:17 (10:6)

Njemačka rukometna reprezentacija drugi je put u povijesti postala prvak Europe. U velikom finalu u Tauron Areni Nijemci su svladali Španjolsku rezultatom 24:17. Nakon finala Europskog prvenstva poznate su i kvalifikacijske grupe za nastup na Olimpijskim igrama koje će se odigrai od 7. do 10. travnja.

Hrvatska reprezentacija imat će tešku skupinu iz koje će dvije prvoplasirane momčadiizboriti nastup na Igrama u Rio de Janeiru. Protivnici će biti Danska, Norveška i Bahrein, i to u skupini 3.

Skupinu 1 čine Poljska, Makedonija. Čile i Tunis, dok će u skupini 2 igrati Španjolska, Slovenija, Iran i Švedska. Domaćini tri kvalifikacijska turnira bit će poznati naknadno, a Hrvatska je već osigurala plasman na velika natjecanja u 2017. i 2018. godini. Trećim mjestom u Europi hrvatski reprezentativci osigurali su izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, a Hrvatska je automatski kvalificirana na EURO 2018. godine kojeg će u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču ugostiti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.