Nenad Šoštarić: U reprezentaciji igra pet djevojaka koje su vezane uz ovaj grad

Srijeda, 06. listopada 2021. 13:28 Napisao/la  Kristian Sirotich

Naš duh zajedništva i dalje je prisutan, nema potrebe da nestaje. Uspjeh u Danskoj pomogao nam je da stvorimo zajedištvo, a to zajedništvo i dalje je na našoj strani, rekla je Ćamila Mičijević

Nenad Šoštarić, Katarina Ježić i Ćamila Mičijević
Nenad Šoštarić, Katarina Ježić i Ćamila Mičijević Foto: Kristian Sirotich

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija kvalifikacijski ciklus za nastup na Europskom prvenstvu 2022. godine otvorit će u četvrtak na Zametu.

Djevojke trenera Nenada Šoštarića očekuje utakmica protiv Ukrajine, od 17.30 sati „kraljice šoka“ u jednoj službenoj utakmici predstavit će se javnosti prvi put nakon osvajanja europske medalje.

- Predivan je osjećaj igrati ovaku utakmicu u dvorani u kojoj si proveo jedan dio odrstanaja. Drago mi je što smo na okupu, jedva čekamo početak utakmice. Nama je svima zadovoljstvo biti dio ove ekipe, uživamo u svakom trenutku i u svakom treningu, ništa nam nije teško jer znamo koji nam je cilj i za što se spremamo. Naš duh zajedništva nije nestao, to nas vodi. Povrh svega, igrat će se pred gledateljima, vjerujem da će se tribine napuniti i da će naši navijači biti naš osmi igrač, rekla je Katarina Ježić, kapetanica hrvatske ženske rukometne reprezentacije i na konferenciji za novinare riječ prepustila svojoj suigračici Ćamili Mičijević, koja se s mikrofonom u ruci još uvijek osjeća jednako dobro kao što se osjećala za onih dana u Danskoj, kada su hrvatske rukometašice zaokupirale pažnju cjelokupne sportske javnosti.

- Zaželjele smo se utakmica, doduše imale smo prilike igrati Croatia Cup, ali ovo je ipak službena utakmica, a samim time potrebna je i veća ozbiljnost i pravi pristup. Spremni smo pokazati kvalitetu koju imamo, vjerujem da ćemo uspjeti. Neće biti jednostavno, jer Ukrajina je neugodan suparnik. Da, taj naš duh zajedništva i dalje je prisutan, nema potrebe da nestaje. Uspjeh u Danskoj pomogao nam je da stvorimo zajedištvo, a to zajedništvo i dalje je na našoj strani, rekla je Ćamila Mičijević.

Varaju se svi koji misle da je Ukrajina jednostavan suparnik na otvaranju kvalifikacija za EP 2022. godine, izbornik Nenad Šoštarić itekako je oprezan uoči utakmice u četvrtak.

- Valjda nam je suđeno da uvijek moramo ići težim putem, per e aspera ad astra, preko trnja do zvijezda. Teže suparnike u ovom ciklusu nismo mogli dobiti, iz svih potova izvukli smo najteže i najjače. Francuska, olimpijski pobjednik, Ukrajina, najteža u četvrtom potu, Češka, najteža u trećem. Takva je skupina, a naše je da radimo da se spremamo i  da damo najviše od sebe. Stvorili smo neko ime, cure igraju u jakim klubovima, igraju jake utakmice, ne vidim bojazan, vidim samo veliku želju da se svi zajedno dokazujemo. Kroz ove utakmice dižemo motivaciju za SP. Ukrajina dolazi s devet igračica koje igraju izvan Ukrajine i sedam iz uUkrajine. Imamo snimnku njihove utakmice protiv Švedske u kvalifikacija za SP, tada nisu bile kompletne, ali sam pokušao dokučiti njihovu filozofiju igre, kako igraju i kako su igrale. Spremni smo na sve njihove opcije, nema tu puno filozofije, moramo ostati na osnovnoj maksimi. Mi smo obranom osvojili medalju na EP, na taj način moramo ići dalje, rekao je izbornik pa zaključio:

- U ovoj reprezentaciji igra pet djevojaka koje su vezane uz ovaj grad. Ne znam postoji li veća pozivnica gledateljima da dođu i podrže reprezentaciju protiv Ukrajine, dok ovo govorim naježio sam se, a znam da su se i ostale cure naježile. Dat ćemo sve od sebe, igrat ćemo osmjehom jer sport je igra i mi se veselimo kada smo zajedno i to je najveći uspjeh svih nas, zaključio je izbornik Nenad Šoštarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.