HRVATSKA - EGIPAT Željko Babić: Brzo ćemo vidjeti gdje nam je maksimum

Subota, 21. siječnja 2017. 11:28 Napisao/la  SC

Glupo je najavljivati što možemo, idemo utakmicu po utakmicu, probati pobjediti svaku sljedeću, kaže Manuel Štrlek

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nakon poraza od Njemačke otputovala je u Montpellier gdje će u subotu, 22. siječnja, od 20,45 sati igrati utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Egipta.

- Sigurno da imamo još rezerve u napadu i u određenim segmentima igre, ali vjerujem da su igrači bili angažirani sto posto i da su željeli pobijediti, nažalost nismo uspjeli u tome. Vidjet ćemo gdje nam je maksimum vrlo brzo, rekao je izbornik Željko Babić za poraz od Njemačke.

Egipćani nisu bezopasni protivnici. Pobijedili su Katar od kojega je Hrvatska poražena na OI.  

- Glavne karakteristike Egipta su duboka formacija tri-tri, gotovo presing. U napadu su jako strpljivi, dosta udaraca imaju sa podloge i slabija strana im je vraćanje, dodaje Babić.

Manuel Štrlek je uz Luku Stepančića bio najefikasniji u susretu sa Njemačkom.

- Kvalitetniji smo i s našom dobrom igrom trebali bismo pobijediti Egipat. Nijemci su igrali jako dobru obranu, mi smo bili malo bezidejni, ali mislim da nećemo tako igrati protiv Egipta. Možemo odigrati bolje nego protiv Nijemaca. Najbolji recept je biti čvrst u obrani i zabiti što više lakih golova iz kontri i polukontri. O toj realizaciji ovisit će rezultat. Glupo je najavljivati što možemo, idemo utakmicu po utakmicu, probati pobjediti svaku sljedeću. Kvalitetu imamo samo je pitanje kako ćemo to pokazati na terenu, dodao je Štrlek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.