LINO ČERVAR Kad je bilo teško, ova je momčad pokazala da ima snagu

Subota, 18. siječnja 2020. 22:42 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

 Hrvatski rukometaši ostvarili su protiv Njemačke preokret za pamćenje, do 47. minute stalno su bili u zaostatku da bi u završnici iskazali izvanrednu mentalnu stabilnost i ostvarili pobjedu (25:24) za polufinale:

- Prije svega moram se zahvaliti mojim igračima koji su prihvatili moju tezu na poluvremenu da ja ne prihvaćam poraz. Drago mi je da su igrači shvatili ono što sam govorio na poluvremenu, poražen možeš biti samo ako odustaneš, pokazali smo mentalitet. Nijemci su ostvarili veliku prednost, igrali su grubo i mi smo pali na tu njihovu igru. Kasnije smo se pribrali, pojedinci kao Šego na kraju su se istaknuli čime se pokazala snaga momčadi, ne mogu izdvojiti ni jednog igrača. Vodio sam reprezentaciju na 13 velikih natjecanja, ova momčad ima budućnost i imat će budućnost nakon mene. Kad je bilo teško, kad je bila kriza, ova je momčad pokazala da ima snagu i da se može vratiti. Nervoza je vladala, kako na klupi tako i na terenu, a to je bilo zato što smo nasjeli na njihovu igru. A tu su još sedmerci, to je naš veliki problem na prvenstvu... Pored još i njihove oštre igre, pored toga što smo konstantno bili iza njih, mi smo se vratili jer smo pokazali mentalnu jakost. Kad smo bili u Grazu, mi smo prvi zadatak ispunili. Sada smo ispunili i drugi. A onda idemo u Stockholm i idemo napraviti rezultat. Eliminirali smo Njemačku, mi smo jedina reprezentacija koja dugi niz godinama ima konstantu, to nitko nema. Kao mala zemlja, kao rukometna zemlja, mi možemo biti ponosni. Sada idem nazvati ženu i djecu da s njima proslavim pobjedu, kazao je izbornik Lino Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.