LINO ČERVAR Mogu zaključiti da smo odigrali koliko je trebalo, osnovni zadatak je ispunjen

Ponedjeljak, 20. siječnja 2020. 19:05 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

 Hrvatski rukometaši ostvarili su šestu pobjedu u utakmici protiv Češke iako je izbornik Lino Červar čuvao glavne igrače za utakmicu protiv Španjolske.

- Oni koji su manje igrali danas su se pokazali. Osnovni zadatak je ispunjen. Mlađi igrači imali su priliku nadmetati se. Cijelu smo utakmicu imati kontrolu, osim jednog nepotrebnog pada koji smo imali, ali to si možemo dozvoliti. Mogu zaključiti da smo odigrali koliko je trebalo, neki su se posebno istaknuli danas. Svi su važni u ekipi, oni u određenom trenutku također mogu pomoći i bitno utjecati na rezultat. Spustili smo protivnika na 21 gol, odigrali smo jako dobro. Publika je isto zadovoljna, to nam je jako bitno. Čeka nas sada Španjolska, moramo se pripremiti za tu utakmicu. Dobili smo u ovoj utakmici Ašanina, vidjeli smo raspucanog Mamića, Brozović je bio odličan u obrani, Marić isto. Protiv Španjolske nismo pod pritiskom, želimo nastaviti naš niz, ali najbitnija je igra. Dobra igra donosi rezultat, želimo iz Beča otići kao pobjednici. To bi bila sjajna uvertira za nastavak, kazao je Červar za RTL.

- Pobijedili smo i ispunili naše ciljeve. Utakmica je bila kontrolirana s naše strane, bilo je malo nervoze koja je uvijek tu, ali ništa strašno. Igrali smo u sastavu koji još nikad nije igrao zajedno, drago mi je da smo postigli dobar rezultat. Mislim da su danas svi išli na glavu i htjeli pobijediti, nekad se osjetilo da postoji neuigranost, ali ipak smo pobijedili. Protiv Španjolske idemo na pobjedu bez obzira na drugu grupu. Nije bitno s kim ćemo igrati u drugom krugu, idemo na pobjedu, a u polufinali što bude. Mislim da moramo biti zadovoljni onime što smo dosad napravili. Nema smisla nagađati koja će ekipa doći s druge strane, sve je otvoreno, sve ekipe su na istom nivou. Svejedno je tko dođe, smatra Marko Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.