Lino Červar: Imam ugovor za sljedeći ciklus, ali to je manje važno

Četvrtak, 25. siječnja 2018. 01:31 Napisao/la  SC

Mislim da nisam uspio dati igračima malo više mirnoće. Gubili smo lopte i to nas je koštalo, ali kad se izgubi, dio krivice snosi i trener. To je normalno, kaže Červar

Lino Červar
Lino Červar

 Hrvatska je ostala bez medalje na Europskom prvenstvu nakon poraza (27:30) od Francuske:

- Čestitam Francuskoj na fer i korektnoj igri. Ušli smo u utakmicu preemotivno, pogreške koje smo napravili na početku presudile su utakmicu. Jedina utakmica na kojoj smo zakazali bila je ona protiv Švedske i zbog nje nismo ušli u polufinale. Mislim da nisam uspio dati igračima malo više mirnoće. Gubili smo lopte i to nas je koštalo, ali kad se izgubi, dio krivice snosi i trener. To je normalno. Moram pohvaliti igrače jer su u drugom dijelu skupili snagu da se vrate utakmicu. Došli smo na taj gol zaostatka, primili dva laka gola i to je bio kraj. Teško je igrati bez Duvnjaka, rekao je Lino Červar.

O svom statusu izbornik kaže:

- Imam ugovor i za sljedeći ciklus, ali to je manje važno kao i to hoće li doći netko drugi. Treba dati podršku našim igračima i ovoj reprezentaciji, ta priča ne smije stati. Vjerujem da ćemo u Hrvatskoj naći nove ljude i da će rezultat i dalje biti tu, rekao je Červar.

Didier Dinart nastavio je niz bez poraza na velikim natjecanjima otkada je Francuska postala svjetski prvak pod njegovim vodstvom:

- Pokazali smo ozbiljnost u ovoj utakmici koju i nismo morali dobiti. Čestitam Hrvatskoj koja je protiv nas dala 120 posto i bila jako motivirana. Ja sam ponosan na svoje momke jer smo pokazali ozbiljnost. Odigrali smo onako kako smo započeli ovo prvenstvo i ja se nadam da ćemo tako igrati do samog kraja. Pohvalio bih zagrebačku publiku koja je fer navijala i zaista je bio gušt igrati u takvom ozračju, kazao je Dinart.

Na pitane zašto je odmarao Nikolu Karabatića, odgovorio je:

- Ja sam trener i ja sam tako odlučio!

- Vidjeli ste da nije bilo lako, ali nam je Hrvatska pomogla s onim pogreškama u prvom poluvremenu. Zabili smo kada je bilo bitno, u završnici utakmice kada je Hrvatska došla na samo gol razlike. Mislim da smo pokazali svoju snagu. I da, gledatelji su bili fantastični, navijali su bez uvreda, ovako ozračje samo motivira igrače, rekao je Luka Karabatić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.