Lino Červar: Htjeli smo mijenjati Duvnjaka, ali bila je velika galama, valjda je tako moralo biti!

Petak, 12. siječnja 2018. 23:04 Napisao/la  SC

Glavna karakteristika utakmice je bila naša obrana i tranzicija. Znali smo da će oni igrati disciplinirano, mi smo prihvatili to, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije

Lino Červar
Lino Červar

Lino Červar nakon utakmice protiv Srbije prokomentirao je stanje najboljega hrvatskog rukometaša, Domagoj Duvnjak u 57. minuti izašao je šepajući zbog ozljede mišića:

- Mora se napraviti snimka da vidimo što će biti, vidjet ćemo koje je razine ozljeda.. Htjeli smo ga mijenjati, ali bila je velika galama. Ne čuju igrači povike s klupe. Baš smo pričali o tome, valjda je tako moralo biti, rekao je Červar i iznio svoje viđenje pobjede (32:22) protiv Srbije:

- Treba čestitati našim igračima na dobroj utakmici. Također, moram pohvaliti publiku koja je došla iz svih krajeva Hrvatske; hvala Splitu, hvala Dalmaciji na fantastičnoj podršci. Bila je to jedna lijepa rukometna predstava, dobra promocija zahvaljujući protivniku koji je pružio vrlo dobru igru, poglavito u prvom dijelu. Čestitam reprezentaciji Srbije na dobrom držanju, fair playu. Glavna karakteristika utakmice je bila naša obrana i tranzicija. Znali smo da će oni igrati disciplinirano, mi smo prihvatili to. Šteta što je tu lijepu utakmicu pokvarila ozljeda Duvnjaka, izgleda da je u pitanju list, nije nam drago, rekao je Červar i najavio utakmicu protiv Islanda.

- Za dva dana igramo s Islandom koji je danas odigrao jako dobru utakmicu. Ovo je tek prva stepenica, ne smijemo biti euforični, moramo se smiriti i pripremiti za Island. Moram reći da me je iznenadila pobjeda Islanda, mislim da je jedan od razloga što su dosta puta igrali međusobno, uvijek je Švedska slavila. Iznenađujući je to rezultat za sve, ali za onog tko je gledao utakmicu nije, zaključio je Červar.

- Htio bih čestitati Hrvatskoj na pobjedi, publici koja je došla u velikom broju na navijanju, mojoj ekipi na angažmanu. Pokušali smo parirati, to je bilo dobro 20 minuta. Odigrali smo korektno, imali smo problem u obrani, malo obrana golmana, ali ne krivim ih, to su mladi golmani. Zaboravljamo ovo danas, okrećemo se Švedskoj. Bilo je divno igrati u ovakvoj atmosferi, publika je davala podršku svojoj reprezentaciji. Bilo je sve OK, prava muška utakmica, možda i previše razlike s obzirom na sve što smo dali. Mi smo se pripremili na svakakav rezultat, ni pobjeda ni poraz ne smiju nas odvesti u negativu. Izgubili smo, ali to je sport. Gledamo dalje, zaboravljamo ovu utakmicu, igrači nemaju razloga da mijenjaju raspoloženje, kazao je izbornik Srbije Jovica Cvetković.

Rekli ste da će EHF gurati Hrvatsku, jesu li suci pomagali Hrvatskoj?

- Normalno je sasvim da domaćin ima podršku, financije su danas bitne u cijelom svijetu. Neke naše riječi ne treba shvatiti preozbiljno. Ja ne razmišljam o sucima, ne znam jeste li mi vidjeli da sam gestikulirao. Nisam ih primijetio, ne znam kako su sudili, zaključio je Cvetković.

Luka Stepančić sa šest golova bio je jedan od najboljih igrača:

- Bilo je jasno da sam u drugom dijelu izgubio snagu. Najbolje danas je bilo što su svi dali obol pobjedi, od prve minute. Nije bilo lako igrati, u prvih 15 minuta nisam osjećao noge, mnogima je ovo bio prvi put igrati u ovakvoj atmosferi. Nismo očekivali dobiti deset razlike, ali odradili smo sve što smo se dogovorili prije meča. Sve je bilo dobro, pobjeda je dobra za početak, ali ovo je tek start. Hvala navijačima, nadam se da će u nedjelju biti isto ovakva atmosfera, rekao je Stepančić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.