Kvalifikacije za SP: Hrvatske rukometašice u Koprivnici minimalno poražene od Švedske

Nedjelja, 07. lipnja 2015. 19:14 Napisao/la  SC

Prvi susret dodatnih kvalifikacija: Hrvatska - Švedska 23:24 (11:8). Najbolje strijelkinje kod Hrvatske bile su Andrea Penezić i Maja Sokač svaka s po šest pogodaka, dok je Marta Žderić upisala sedam obrana

Dodatne kvalifikacije za SP rukometašica - prva utakmica

HRVATSKA - ŠVEDSKA 23:24 (11:8)

Dvorana Gimnazije Fran Galović. Koprivnica. Gledatelja 2.000

Suci: Ferenc Bonifert i Viktor Olah (oba Mađarska). Nadzornica: Zuzana Fuleova (Slovačka)

HRVATSKA: Nemaškalo, Kožnjak 3, Čović, Gaće 1, Mičijević 1, Elez, Penezić 6, Sokač 6, Milanović-Litre 2, Džono, Marić, Franković, Nikšić, Bašić 4, Kapitanović, Žderić

ŠVEDSKA: Bundsen, Tegstedt, Blohm 1, Sand 2, Ek, Ahlm 1, Skagerstam, Torstensson 5, Gullden 1, Dafe, Hagman 5, Wallen, Jacobsen 1, Oden, Alm 7, Johansson 1

Sedmerci: Hrvatska 5 (4) Švedska 1 (1)

Isključenja: Hrvatska 8 minuta Švedska 12 minuta

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija ove je nedjelje u Koprivnici zaigrala u svom prvom kvalifikacijskom susretu za Svjetsko prvenstvo koje će se krajem godine održati u Danskoj. Borbeno je i zanimljivo bilo u prvom susretu sa Švedskom, a u kojem su se boljima pokazale rukometašice Švedske koje su slavile 24:23. Uzvratni susret između Hrvatske i Švedske na rasporedu je za tjedan dana u Švedskoj.

Lijepo su Hrvatice otvorile prvi kvalifikacijski susret sa Švedskom te su pred ugodnom ispunjenom dvoranom Gimnazije Fran Galović u Koprivnici preko Vesne Milanović-Litre, Maje Sokač i Andree Penezić povele 3:0. Na prvi pogodak Švedske čekalo se do osme minute susreta kada sigurna biva Isabelle Gullden. Borile su se tada Šveđanke da sustignu svoje suparnice, stižu na minus jedan (3:4), no Hrvatice se još jednom odvajaju, odlaze na 8:4, potom i 10:6 te na predah odlaze s tri pogotka prednosti (11:8).

Uvodne minute nastavka donijele su nastavak dobre igre Hrvatske, no u 38. minuti pojačava tempo Švedska i preko Ana-Marie Johansson, Sabine Jacobsen i Linnee Torstensson stiže na samo pogodak zaostatka (12:13). Sljedećih pet minuta igralo se u izjednačenom tonu kada Hrvatice uspijevaju pronaći rješenje za švedsku obranu i novim zgodicima Bašić i Kožnjak odlaze na +2 (15:13), a potom u 48. minuti pogotkom Ćamile Mičijević na +4 (19:15). Švedska se nije predala te je s nekoliko serija pogodaka u 53. minuti izjednačila na 20:20. Andrea Penezić odvodi Hrvatsku u novo vodstvo (21:20) šest minuta prije kraja susreta, no Švedska preokreće susret u svoju korist u 58. minuti kada Louise Sand biva sigurna za 23:22 . S linije sedam metara Penezić poravnava na 23:23, a velika borba odvijala se do posljednjeg sučeva zvižduka. Po isteku 60. minute minimalno je slavila Švedska 24:23.

Najbolje strijelkinje kod Hrvatske bile su Andrea Penezić i Maja Sokač svaka s po šest pogodaka, dok je Marta Žderić upisala sedam obrana. Švedsku je do slavlja vodila Jenny Alm sa šest zgoditaka, a Johanna Bundsen zaustavila je 12 hrvatskih napada.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.