Kvalifikacije za SP: Hrvatske rukometašice porazom u Stockholmu ostale bez nastupa na Mundijalu

Nedjelja, 14. lipnja 2015. 20:26 Napisao/la  SC

Uzvratni susret doigravanja: Švedska - Hrvatska 27:21 (14:9)

Hrvatska ženska rukometan reprezentacija odigrala je uzvratni susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Danskoj protiv Švedske tjedan dana nakon minimalnog poraza u Koprivnici. U Stockholmu su izabranice Gorana Mrđena pokušale se osvetiti za poraz, no Šveđanke su se pokazale mnogo iskusnije te su po isteku 60. minute osigurale novo slavlje i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Susret je pogotkom otvorila Sonja Bašić za početno vodstvo Hrvatske, no tada je i stalo, a Švedska se u potpunosti razigrala. Serijom 8-0 domaće rukometašice postavile su rezultat 9:1, a nakon 13. minuta posta prodrmala se i švedska mreža kada za 2:9 biva sigurna Anita Gaće. Razbudile su se tada Hrvatice i polagano krenule u lov na Švedsku i smanjenje zaostatka. Tako su u 21. minuti preko Andree Penezić stigle na minus tri (6:9), a do odlaska na odmor Švedska je povećala na +5 (14:9).

Početkom drugog poluvremena hrvatske rukometašice dobrom igrom su držale rezultatsku razliku i nisu dopuštale da se Švedska nanovo odvoji, ali ubrzo je ušao pad koncentracije u hrvatske redove što je Švedska iskoristila za dodatno odvajanje na +8 (20:12). Uslijedilo je potom nekoliko grešaka kod obje ekipe, no Švedska je spretno održavala stečeno vodstvo. Izabranice Gorana Mrđena borile su se na terenu i davale posljednje atome snage, ali to nije bilo dovoljno. Po posljednjem sučevu zvižduku slavila je Švedska rezultatom 27:21 i tako osigurala Svjetsko prvenstvo.

Kod Hrvatske najbolja je bila Andrea Penezić sa sedam golova, a po njih tri upisale su Anita Gaće i Vesna Milanović Litre. Švedsku je do slavlja vodila Johanna Ahlm sa sedam pogodaka, dok su po njih četiri imale Edijana Dafe i Nathalie Hagman.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2015. u Danskoj:
Švedska – Hrvatska 27:21 (14:9)

ŠVEDSKA: Bundsen, Tegstedt, Blohm 2, Roberts 1, Sand 1, Ek, Ahlm 7, Skagerstam, Torstensson 3, Gullden 1, Dafe 4, Hagman 4, Wallen, Jacobsen 2, Alm, Johansson 1

HRVATSKA: Nemaškalo, Kožnjak 1, Čović, Gaće 3, Mičijević, Elez, Penezić 7, Milošević, Sokač 1, Milanović-Litre 3, Džono, Marić 2, Nikšić 2, Bašić 2, Bešen, Žderić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.