Kvalifikacije za OI: Hrvatska odradila svoj dio posla i pobijedila Tunis

Nedjelja, 14. ožujka 2021. 22:48 Napisao/la  SC
Zlatko Horvat
Zlatko Horvat Foto: HRS/Jozo Cabraja / kolektiff

Kvalifikacije za Olimpijske igre, Skupina 2, 3. kolo

HRVATSKA – TUNIS 30:27 (14:13)

Montpellier. Bez gledatelja.

Suci: Brunner i Salah (oba Švicarska).

HRVATSKA: Marić 4, Duvnjak 2, Pešić, Horvat 7, Karačić, Ivić, Štrlek, Ćupić 1, Musa 1, Mamić, Cindrić 2, Mandić 9, Kozina, Martinović 1, Šego, Pavlović 3, Šebetić.

TUNIS: Ghali 2, Majdoub, Fekih, Bannour 2, Maggaiz, Souid 1, Mzoughi 2, Boughanmi 6, Maaref 3, Rzig 1, Toumi 2, Jbeli 2, Darmoul 1, Soussi, Jaziri 3, Abdallah 2.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija napravila je svoj dio posla na turniru u Montpellieru, hrvatski rukometaši pobijedili su Tunis i preostalo im je samo čekati da završi utakmica između Francuske i Portugala pa da saznaju jesu li izborili olimpijske vize ili će olimpijski turnir u Tokiju, prvi put nakon Sydneyja, biti bez hrvatskih rukometaša.

Hrvatskim rukometašima trebalo je malo vremena da se razigraju, da stvari sjednu na svoje mjesto, dosta je problema u igri bilo tijekom prvog dijela, naročito u obrani, pa je minimalno vodstvo nakon prvih 30 minuta uvelike trebalo pripisati i raspoloženim vratarima Šegi (osam obrana) i Pešiću, koji su obranili i dva sedmerca Tunižanima.

Završnica prvog i dvadeset minuta drugog dijela apsolutno su bili u znaku hrvatskih rukometaša, koji su se odvojili na velikih 27:21, ali uporni Tunižani ipak nisu odustali, pa su pet minuta prije kraja došli na 27:24.

- Najbitnije je da smo pobijedili. Nismo gledateljima kidali živce kao prethodnih dana. U početku smo promašili nekoliko zicera i zbog toga rezultat nije bio dobar, ali znali smo da će obrana biti prava i kada se to dogodilo kontrolirali smo utakmicu. Imamo tih crnih rupa u igri, morat ćemo pronaći neki balans kroz duže pripreme, a ne kroz dva tri dana. Svoje smo odradili, došli smo pobijediti Portugal i Tunis, probali smo iznenaditi Francusku, nismo uspjeli, ali Francuska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu i vjerujem da će pobijediti, rekao je Hrvoje Horvat, izbornik reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.