Kvalifikacije za EP: Hrvatski rukometaši uvjerljivo svladali Tursku u posljednjem kolu u Umagu

Nedjelja, 14. lipnja 2015. 19:41 Napisao/la  SC

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, 6. kolo: Hrvatska – Turska 40:26 (21:13)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u Umagu je odigrala posljednju utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Poljskoj, a kvalifikacije je zaključila susretom s Turskom. Reprezentacija Turske nije mogla parirati hrvatskim rukometašima koji su uvjerljivo slavili nad protivnicima te tako osigurali prvo mjesto u skupini i lakši ždrijeb za sami Euro.

Uoči početka same utakmice glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza predao je zahvalnicu gradonačelniku Umaga Viliju Bassaneseu za gostoprimstvo.

U prvi napad krenuli su Luka Stepančić, Zlatko Horvat, Manuel Štrlek, Igor Karačić, Ivan Slišković i Ilija Brozović, dok se među vratnicama našao Filip Ivić. Utakmicu je dobro otvorila Turska zgoditkom Tugberka Catkina, a s druge strane Luka Stepančić poravnava na 1:1. U izjednačenom tonu igralo so prve tri minute, a tada su lagano pojačali igrači Željka Babića i serijom 4-0 prešli u vodstvo 5:2. Stečenu razliku Hrvati su držali do devete minute kada su u potpunosti nadigrali Tursku te su sa sedam uzastopnih pogodaka ostavili protivnike na minus devet (5:14). Post od pogodaka kod Turaka prekid Ugur Erceylan koji biva siguran za 6:14. Turska reprezentacija nije se mogla nositi s jakim tempom kojeg su postavili Hrvati i niti u jednom trenutku nije zaprijetila čvrstoj hrvatskoj obrani. Do odlaska na odmor gosti su tek smanjili na osam pogodaka zaostatka (13:21).

Uvodne minute nastavka nisu donijele nikakve promjene na terenu, kao ni raspored snaga. Hrvatska je nastavila s odličnim izdanjem i nije dopustila opuštanje stoga je nakon 12 minute igre u durgom poluvremenu nakon nekoliko odličnih zgdoitaka Lovre Mihića Hrvatska otišla na +12 (32:20) što je bio znak za izbornika Adnana Oztürka da pozove novu minutu odmora. Ni time-out nije pomogao momčadi Turske da poremeti planove Hrvatskoj, a hrvatski rukometaši mirno su susret privodili kraju. Pet miniuta prije kraja utakmice bilo je 38:25 da bi s posljednjim sučevim zviždukom Hrvati slavili 40:26.

Hrvatsku su do slavlja vodili Luka Stepančić i Lovor Mihić svaki s po šest pogodaka, dok su jedan manje imali Manuel Štrlek i Zlatko Horvat. Filip Ivić na golu upisao je 11 obrana, dok je Mirko Alilović upisao jednu. Kod Turske istaknuo se Volkan Caliskan s pet pogodaka, dok je Mikail Yildirim dodao njih tri. Vratarski tandem Goktepe-Dogan sakupio je 11 obrana.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, 6. kolo:

Hrvatska – Turska 40:26 (21:13)

Hrvatska: Ivić (11 obrana), Alilović (4 obrane); Marić 3, Duvnjak, Stepančić 6, Kopljar 1, Vori, Gojun 1, Horvat 5, Karačić 4, Štrlek 5, Čupić 1, Mihić 6, Mamić, Slišković 3, Brozović 5

Turska: Göktepe (6 obrana), Dogan (5 obrana); Güney, Caliskan 5, Yilmaz, Erceylan 1, Yildirim 3, Tas 1, Catkin 1, Dege 2, Diri 2, Eröz 2, Döne 5, Serdaroglu, Tayfur 2, Söz 2 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.