Kvalifikacije za EP: Ćamila Mičijević jedna od predvodnica Hrvatske u pobjedi nad Crnom Gorom

Četvrtak, 10. ožujka 2016. 21:48 Napisao/la  P. M.

Hrvatska - Crna Gora 23:22 (13:13). Mičijevićka ušla u 37. minuti, postigla tri pogotka među kojima i onaj za konačnu odluku pola minute prije kraja.

Kvalifikacije za EP rukometašica - skupina 4, 3. kolo

HRVATSKA - CRNA GORA 23:22 (13:13)

Spaladium Arena. Gledatelja 4.500

Suci: Evgeny Zotin i Nikolay Volodkov (oba Rusija). EHF-delegat: Vladimir Jović (BiH)

HRVATSKA: Nemaškalo, Čović, Mičijević 3, Krsnik, Penezić 11, Ježić 2, Milanović-Litre, Marič, Franković, Nikšić 1, Bašić 6 (3), Kapitanović (10 obrana), Vidak, Bešen, Zadravec, Posavec

CRNA GORA: Rajčić, Petrović 2, Radičević 4, Grbić, A. Bulatović, Hasanić (1 obrana), Pavičević 1, A. Klikovac 1, B. Klikovac, Jauković, Barjaktarović (8 obrana), K. Bulatović 1, Ramusović, Mehmedović 3, Despotovič, Raičević 10 (2)

Sedmerci: Hrvatska 4 (3) Crna Gora 2 (2)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta Crna Gora 4 minute

Ušla je u igru u 37. minuti, zabila tri ključna pogotka i odvela hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na prag Europskog prvenstva što će se u prosincu ove godine odigrati u Švedskoj. To je učinak Zametove Ćamile Mičijević u pobjedi Hrvatske nad Crnom Gorom u splitskoj Spaladium Areni (23:22) u sklopu trećega kola kvalifikacija za Euro. Crna Gora će pokušati izabranicama Gorana Mrđena uzvratiti u subotu u Baru, ali prvotni je cilj za žensku rukometnu reprezentaciju ispunjen, a to su bodovi iz Splita.

Rezultati 3. kola
Maribor: Slovenija - Makedonija 35:17
Split: Hrvatska - Crna Gora 23:22
Poredak: Hrvatska 6, Crna Gora 4, Slovenija 2, Makedonija bez bodova
Parovi 4. kola (12.3):
Skopje: Makedonija - Slovenija (20)
Bar: Crna Gora - Hrvatska (20.30)

Nije počelo najbolje za Hrvatsku. Mnogo problema bilo je u fazi napada pa je tek u 15. minuti ogleda pogodak za domaće igračice zabio netko tko se ne zove Andrea Penezić. Ona je do tada zabila četiri pogotka pa je izbornik Mrđen morao vrlo rano pozivati minutu odmora. U prvoj četvrtini susreta Crnogorke su se preko raspoložene Milene Raičević već bile odvajale na tri pogotka prednosti, ne bi li si najveće vodstvo priskrbile u 19. minuti kada njihova nominalno najzvučnija igračica, Katarina Bulatović zabija za 6:10.

Kada je stalo Andrei Penezić, probudila se Sonja Bašić, prvo Mrđenovo rješenje na srednjem vanjskom. Penezićka je odvlačila igračice, Bašićka je zabijala, a nedugo će zatim ući i Podravkina Dora Krsnik koja će također poslužiti kao izvrstan blok-igrač u kreaciji vanjskog šuta. Do 23. minute Andrea Penezić (6) i Sonja Bašić (3) zabile su sve hrvatske golove, ali se od spomenutog manjka Hrvatska vratila na 10:10. Za izjednačenje je pogodila Katarina Ježić, a Hrvatsku nije pokolebala ni činjenica o obranjenom sedmercu. Vratarka Crne Gore Sonja Barjaktatović obranila je kazneni udarac Andrei Penezić u 21. minuti. No, domaće uz sjajan, već osmi pogodak Penezičke u posljednjim sekundama prvog dijela ostaju u egalu (13:13).

Hrvatska je prvih sedam minuta igre u nastavku bila bez postignutog pogotka, ali se crnogorsko vodstvo niti u jednom trenutku nije penjalo iznad dva pogotka viška. Trebalo je zatvoriti rupe u obrani, što je i učinjeno kompaktnom 6-0 varijantom u koju su Andrea Penezić i Ćamila Mičijević bile savršeno uklopljene. Arsenal gostujućih igračica znatno se smanjio, zabijale su praktički tek Radičevićka i Raičevićka (njihovih šest od ukupno devet golova Crne Gore u nastavku) pa se bilo lakše braniti...

Za prvi pogodak Ćamili Mičijević nije trebalo niti deset sekundi od ustajanja s klupe, a zabila je Zametova junakinja i za prvo hrvatsko vodstvo na utakmici (18:17), u 42. minuti. Neće proći dugo, a Andrea Penezić dodat će još dva pogotka za 20:18, a Hrvatska će na bazi takvog naleta znati rutinirano privesti susret kraju. Točku na i stavit će upravo Ćamila, krasnim pogotkom za 23:21 pola minute prije kraja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.