Ivan Čupić: Molim sve eksperte, trenere, bivše igrače i one koji vole rukomet, da nas puste na miru

Srijeda, 21. siječnja 2015. 21:03 Napisao/la  SC

Makedonci nas nisu oni ničim iznenadili. Čak mogu reći da sam očekivao i težu utakmicu. Međutim, uvjeren sam da su oni dali  svoj maksimum, nisu mogli bolje odigrati, kaže izbornik Slavko Goluža

Slavko Goluža imao je razloga za zadovoljstvo nakon pobjede protiv Makedonije i najbolje utakmice reprezentacije na prvenstvu:

- Počeli smo loše, brzopleto i mimo dogovora. Poslije smo se skupili i do kraja smo rutinski priveli susret kraju. Nije bilo lako stizati njihovu prednost, no kad smo prvi put prešli u vodstvo pojačali smo obranu i mislim da smo do kraja držali sve konce u svojim rukama i meč držali pod svojom kontrolom. U drugom dijelu smo dobro zatvorili Lazarova. Makedonci nas nisu oni ničim iznenadili. Čak mogu reći da sam očekivao i težu utakmicu. Međutim, uvjeren sam da su oni dali svoj maksimum, nisu mogli bolje odigrati. Mirko je sve branio, a iz tranzicije smo ih kažnjavali, rekao je Goluža.

Malo je proturječno da je najbolji igrač utakmice bio vratar Mirko Alilović, koji se razbranio kada je bilo najpotrebnije.

- Do sada je sve prema očekivanjima, forma mi ide uzlaznom putanjom, ide na bolje. Imao sam tešku polusezonu iza sebe, sve je dobro i ide prema planu. Bitno je da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Ako želimo daleko, moramo pobijediti sve. U drugom krugu bit će nam lakše protiv Brazila nego Slovenije, ali njih nitko nije lako dobio. Kao papagaji ponavljamo da idemo sve bolje, što se i vidi na terenu i to je pozitivna stvar. Sad idemo protiv BiH, njima ta utakmica ništa ne znači, nama ta utakmica ništa ne znači. I zato baš treba ozbiljno krenuti u tu utakmicu da se netko ne ozlijedi, kaže Alilović.

Ivan Čupić posljednjih dana ne živi u ljubavi s predstavnicima medija, koje u pravilu izbjegava. Na konferenciji za novinare bio je vrlo izravan:

- Molim sve eksperte, trenere, bivše igrače i one koji vole rukomet, da nas malo puste na miru. Čitam da je Makedonija temperamenta i motivirana reprezentacija i slažem se s time, ali neki ljudi koji su bili u reprezentaciji znaju s koliko časti branimo svoju domovinu i apsolutno nikad neće osporiti želju da igramo za svoju domovinu i da odjenemo dres reprezentacije, poručio je Čupić jednom bivšem reprezentativcu.

Slijedi utakmica protiv BiH, koja je prestižna:

- Protiv Makedonije nisam baš puno rotirao, smatrao sam da moraju igrati oni najbolji, a hoće li protiv BiH igrati neki mlađi, to sada ne znam. Naša obveza je pobijediti. Bez obzira u kojem sastavu igrali, igrači moraju biti svjesni da je malo onih koji imaju privilegiju nositi hrvatski dres, kaže Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.