Igor Vori: Francuzi nas nisu nadigrali, sami smo sebe pobijedili

Ponedjeljak, 20. siječnja 2014. 07:33 Napisao/la  SC

Vjerujem da ovo nije posljednji puta da se sastajemo s Hrvatskom na ovom prvenstvu. Mislim da imamo dovoljno argumenata da bismo se našli i u završnici, rekao je francuski izbornik Claude Onesta

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je poraz od Francuske u drugom dijelu utakmice, kada su se Francuzi nametnuli u svemu bitnom za pobjedu:

- Ne znam što se dogodilo u drugom poluvremenu. Mi uopće nismo bili puno lošiji, niti su nas oni nadigrali, dapače, ponudili su nam se. Mi smo ti koji trebamo žaliti jer smo u prvom poluvremenu imali tri razlike i loptu za napad, no Domagoju se dogodila ta pogreška. Zatim smo još nekoliko puta imali tehničke pogreške i Francuzi su to znali kazniti. Najvažnije je da i dalje držimo sve u svojim rukama, rekao je Mirko Alilović.

- Ne bih se složio s time da su nas nadigrali, mi smo sami sebe, nažalost, pobijedili. Čak smo na kraju i izvukli dobar rezultat. Ne tražim izgovor niti alibi, no u završnici se nekoliko lopti sretno odbilo njima u ruke. Uključuje to i onu posljednju kad su otišli na dva razlike, što je bilo nedostižno. Naravno da smo sami krivi jer su nam se oni ponudili kao na pladnju, a mi ponuđeno nismo uzeli. Tako je to u rukometu. Srećom, imamo još dvije utakmice i ništa nije izgubljeno, uvjeren sam da ćemo izboriti polufinale, kaže Igor Vori.

 

- Igrali smo dobro prvih 20-25 minuta, rasturili smo im obranu. Oni su griješili i mi smo došli do tri razlike i trebali otići na četiri. U drugom dijelu bila je druga slika, zaustavili su na napad, mi smo dosta promašivali, naročito ja. Ne, nije bilo pritiska niti straha od Omeyera. Jednostavno, odličan je vratar, vratio se nakon tolike pauze i bio odličan. Da nije on, bio bi Dumoline, to je tako u rukometu, nema to veze s Omeyerom. Oni su manje griješili nego mi, i to je odlučilo ovu tešku utakmicu, rekao je Domagoj Duvnjak.

- Po meni je 23. minuta preokrenula utakmica, Umjesto da ih dokrajčimo s igračem više, tu smo im dopustili da naprave preokret, pogodilo smo nekoliko stativa. U drugom dijelu nije bilo kretanja, dosljednosti, protoka lopte. Dosta problema smo zadavali na desnoj strani, vidio sam u Marku i Igoru našu šansu, no nismo igrali kao u prvom dijelu, počeli smo ići jedan na jedan, napravili neke tehničke greške, a Francuska je reprezentacija koja to kažnjava. Ostali smo previše na tri vanjska, trebala su nam protrčavanja, a toga jednostavno nije bilo, kazao je izbornik Slavko Goluža.

.

- Zadovoljan sam pobjedom. Odigrali smo tradicionalno tešku utakmicu protiv Hrvatske. To su utakmice na najvišoj razini u kojima se pobjede grade korak po korak. Treba istaknuti veliki povratak Thierryja Omeyera i našu dosljednju igru tijekom cijelog susreta. Vjerujem da ovo nije posljednji puta da se sastajemo s Hrvatskom na ovom prvenstvu. Mislim da imamo dovoljno argumenata da bismo se našli i u završnici, rekao je francuski izbornik Claude Onesta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.