Hrvoje Horvat: Vidjelo se da se ovi dečki mogu iz Pariza vratiti s medaljom!

Srijeda, 26. siječnja 2022. 19:54 Napisao/la  SC

Jako je složeno ocijeniti nastup na prvenstvu, borili smo se sa svim i svačim, koronavirus je režirao prvenstvo, kaže izbornik

Hrvoje Horvat: Vidjelo se da se ovi dečki mogu iz Pariza vratiti s medaljom!

 Hrvatska reprezentacija završila je nastup na Europskom nastupu neodlučenim rezultatom (28:28) protiv Nizozemske:

- Bitno je da smo se borili do zadnje sekunde, glavni cilj bio je osigurati osmo mjesto, bili smo na dobrom putu u drugom dijelu, malo nas je poremetio crveni karton Srni, neodlučeni rezultat ostavio nas je ispred Nizozemske i Crne Gore. Jako je složeno ocijeniti nastup na prvenstvu, borili smo se sa svim i svačim, koronavirus je režirao prvenstvo, pokazali smo srce, vidjelo se koliko je igračima stalo, nisu se štedjeli. Bili smo u specifičnoj situaciji, vodiš momčad koju nisi nikada trenirao što se ne događa ni u nižerazrednim klubovima. Nismo prvotni popis igrača složili bez veze, znali smo koji mladi igrači dolaze, tražili smo mix mladosti i iskustva, ispostavilo se da su igrali drugi igrači, teško je pričati iz sadašnje perspektive, kazao je izbornik Hrvoje Horvat.

- Svi su igrači bili veliki heroji, dali su jako puno, pokazali su karakter. Treba znati da su dolazili u žarište korone, minutažu su jako dobro iskoristili Lučin, Srna, Jelinić, Martinović je jako napredovao u obrani, šteta što se Jaganjac ozlijedio. Mislim da idemo u pravom pravcu. Svaka škola košta! Svjesno smo uvodili mlađe igrače, mislim da dobro radimo, vjerujem da je šira javnost vidjela da se ovi dečki mogu iz Pariza vratiti s medaljom, radimo u savezu da sve bude podređeno seniorima, da svi znaju što treba raditi kada dođu u A-selekciju. Bez podrške saveza ne bismo izdržali ovako do kraja, zaključio je Horvat.

Inače, Hrvatska je u drugom dijelu prvi put došla u vodstvo u 46. minuti (20:19), potom je stekla prednost tri pogotka prednosti, ali su se Nizozemciu uspjeli vratiti.

U zadnjoj minuti Lučin je postigao pogodak za 28:27, Nizozemci su izjednačili u zadnjem napadu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.