EP 2022 Hrvoje Horvat: Znali smo da će nam utakmica protiv Srbije biti ključna

Četvrtak, 13. siječnja 2022. 22:44 Napisao/la  SC

Na otvaranju se osjetio respekt, ali drago mi je da se nismo predali, da smo vjerovali u sebe do samoga kraja i to je temelj na kojem treba odraditi iduću utakmicu, kaže izbornik

Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat Foto: HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija porazom je otvorila nastup na Europskom prvenstvu, Francuska je opravdala ulogu favorita u dvoboju u kojem su hrvatski rukometaši zaigrali bez svojih najboljih igrača.

Ključni trenuci zbili su se u 47. minuti, kada je Hrvatska ostala s tri igrača u polju, nakon čega su se Francuzi rezultatski odvojili i susret mirno priveli kraju.

- Uspjeli smo se vratiti u utakmicu i nakon ta tri isključenja je  bilo gotovo. Francuzi su odigrali strpljivo i pametno do kraja, nisu nam dopustili da se više rezultatski približimo. Možda smo Francuze malo previše respektirali na početku, nismo imali željeni učinak od Jaganjca i Martinovića, promašili smo i previše kontri i polukontri, a protiv ovakve momčadi to ne može proći nekažnjeno. Apsolutno se na otvaranju osjetio jedan respekt, ali drago mi je da se nismo predali, da smo vjerovali u sebe do samoga kraja i to je temelj na kojem treba odraditi iduću utakmicu, rekao je Hrvoje Horvat, izbornik hrvatskih rukometaša.

Hrvatska protiv Francuske nije u potpunosti podbacila, svjestan je toga i izbornik.

- Kada nam je obrana bila agresivna i gusta, kada protivniku nismo dopuštali da nam se raširi jako smo teško primali pogotke. Bilo je perioda u utakmici kada nam je obrana izgledala fantastično. No, nedostaje nam iskustva, morao paziti da duže držimo koncentraciju, moramo više cijeniti loptu u napadu, ali primarno moramo više voditi brigu o defanzivi.

Hrvatsku za dva dana čeka utakmica protiv Srbije, to će biti ključna utakmica.

- I prije utakmice protiv Francuske znali smo da će nam utakmica protiv Srbije biti ključna, moramo sada analizirati greške i popraviti stvari koje nisu bile dobre. Potrošili smo se fizički i psihički, ali moramo ovu utakmicu ostaviti iza sebe, fokusirati se i koncentrirati i na utakmicu protiv Srbije moramo doći apsolutno spremni. Sada se treba odmoriti, naspavati i onda krenuti s pripremom te utakmice. Znamo da su utakmice protiv Srbije uvijek čvrste, da su tenzije malo povišene, moramo se pripremiti mentalno i psihički i dobro se regenerirati fizički jer u toj utakmici odlučujemo o prolazu dalje.

Hrvatska je protiv Francuske u Szegedu imala lijepu podršku s tribina.

- Najsvjetlija stvar je bila dvoranu vidjeti u kockicama, mislim da su ovi mladi dečki to zaslužili, dali su sve od sebe, nisu se predavali do kraja, borbenost je bila na visini i uvjeren sam da će biti sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.