Hrvatski rukometaši poraženi od Švedske u prvoj od dvije prijateljske utakmice

Četvrtak, 05. travnja 2018. 23:06 Napisao/la  SC
Krešimir Kozina
Krešimir Kozina Foto: www.hrs

 Hrvatski rukometaši poraženi su s 25:35 (13:17) u prvoj prijateljskoj utakmici od Švedske.

Od početka izabranici Line Červara nisu bili pravi pa su aktualni europski viceprvaci od početka utakmice kontrolirali rezultat i na kraju stigli do uvjerljive pobjede.

Najbolji strijelac u redovima Hrvatske bio je Krešimir Kozina koji je postigao pet pogodaka. Kod Švedske se sa šest pogodaka istaknu Andreas Nillson.

- Ova utakmica nam je dobro došla prije svega da vidimo naše nedostatke. Mislim da zaostajemo puno za njima i moramo toga biti svjesni, ne zaluđivati se i biti realni. Trebamo puno raditi da bi bolje igrali. Ovi mladi koji su igrali nisu opravdali, osim Kozine i Šege svi su ostali dužnici. Ono što nas mora zabrinuti da nismo taktički ni tehnički još na razini. Prema toma, nama preostaje samo puno rada i iz toga moramo izvući pouku, kazao je izbornik Lino Červar.

- Jako smo loše otvorili utakmicu. Ne možemo tako protiv Švedske otvoriti, ipak su oni viceprvaci Europe. To im je prva domaća utakmica nakon prvenstva. Vidjelo se da su bili u euforiji, krenuli su furiozno. Mi smo s nekim novim licima, nekim mladim igračima s kojima će trebati vremena. Znam da su svi sada nestrpljivi, ali momcima od 19, 20, 23 godine će trebati utakmica. Mislim da su zato ovakve utakmice dobre i mislim da je bitno da se nismo predavali do zadnjeg trena iako je rezultat bio vrlo loš. Nadam se da ćemo to prekosutra ispraviti, rekao je Krešimir Kozina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.