Hrvatski rukometaši počeli pripreme za utakmicu protiv Mađarske u Osijeku

Ponedjeljak, 02. studenog 2020. 18:13 Napisao/la  SC
Manuel Štrlek
Manuel Štrlek

Nakon devet mjeseci koliko je prošlo od finala Europskog prvenstva u Stockholmu kad je osvojena srebrna medalja, hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se prvi put u Zagrebu.

Koronavirus poremetio je mnogo planova koje su rukometaši imali tijekom 2020. godine, od olimpijskih kvalifikacija u ožujku, odgode samih Olimpijskih igara u kolovozu, pa do početka natjecanja u EHF EURO Cupu.

Kao što je poznato, početak studenog bio je rezerviran za natjecanje EHF EURO Cupa u kojem uz Hrvatsku i Šanjolsku kao finaliste posljednjeg Europskog prvenstva, sudjeluju Mađarska i Slovačka kao sljedeći domaćini europske smotre 2022. godine.

Ali, Slovačka je prošlog tjedna otkazala susret protiv Hrvatske, tako da će Hrvatska imati samo jedan susret i to protiv Mađarske u subotu, 7. studenog 2020., u Osijeku.

Koronavirus prisilio je Linu Červara da dobrim dijelom promijeni popis igrača koje je prvobitno pozvao.

Otpali su tako Ivan Pešić, David Mandić, Josip Božić – Pavletić, Marin Šipić, Matej Hrstić, Mate Šunjić, s pričuvne lise Matej Ašanin i Valentino Ravnić, a u posljednji trenutak Lovro Mihić, Igor Karačić, odnosno Marko Mamić.

Dio njih ima koronu, nekima su pak klubovi u samoizolaciji.

Osmijeh na lice izborniku navukao je Ivan Čupić koji je izašao iz samoizolacije i odmah se stavio na raspolaganje reprezentaciji.

S liste pričuva naknadno su pozvani Ante Kuduz i Marin Jelinić.

Igrači su juros nakon okupljanja zajedno sa stručnim stožerom odradili testiranje, i svi su negativni. Nakon toga, imali su kraći sastanak, a nakon ručka i dnevnog odmora čeka ih prvi trening.

Dvojac koji je uz Linu Červara privukao najviše pozornosti u Westin hotelu svakako je dvojac povratnika u reprezentaciju, Manuel Štrlek i Ivan Čupić.

- Drago mi je da su igrači, oni koji su zdravi, da su došli ovdje. Oni koji nisu ovdje, mislimo o njima, naše misli su i sa njima i naravno čekamo opet naredno okupljanje kad ćemo biti svi, kad ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo. Poruku šaljemo svima, i našim rukometašima i našim navijačima, i svima, poruku ohrabrenja i nade i želje da svi budemo zdravi i da nam bude bolje, kazao je Červar.

- Fali sve, i malo drugačijih treninga, i malo da promijeniš sredinu i sigurno da je ovo sada neka nova Hrvatska i neka malo drugačija, nego u ono vrijeme kad sam ja otišao prije dvije i nešto godine, ali uzbuđen sam, sretan i drago mi je da sam zdrav i da sam opet tu, kaže Ivan Ćupić.

- Sigurno mi je lijepo doći ponovno tu, okupiti se, vidjeti se s dečkima, odigrati koju utakmicu. Nažalost, situacija je ovakva kakva je, ali ćemo se truditi da izvučemo maksimum, da izvučemo maksimum iz treninga, iz te utakmice s Mađarima u Osijeku, koji su isto u dosta izmijenjenom sastavu. Tako da trebamo se svi naučiti prilagođavati situaciji, rekao je Manuel Štrlek.

Evo popisa za utakmicu s Mađarskom:
MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
MORENO CAR – RK NEXE
MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
MARIN JELINIĆ – RK NEXE
ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
ANTE KUDUZ – CS DINAMO BUCURESTI
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
HALIL JAGANJAC – RK NEXE
LUKA CINDRIĆ – BARCELONA
DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
ŠIME IVIĆ – HC ERLANGEN
IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
IVAN VIDA – RK NEXE
FRAN MILETA – RK NEXE
IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1960

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.