Hrvoje Horvat: Ispričavam se gledateljima, uspjeli smo okrenuti nemoguće!

Subota, 13. ožujka 2021. 20:03 Napisao/la  SC

Ne smijemo podcjenjivati niti Portugalce, jako su strpljivi i disciplinirani, znali smo da moramo ostati smireni, kaže izbornik hrvatske reprezentacije

Ivan Čupić
Ivan Čupić

Kvalifikacije za OI - 2. kolo

HRVATSKA - PORTUGAL 25:24 (9:12)

Sud Arena. Bez gledatelja. Suci: Kutragić i Wettervik (Švedska).

HRVATSKA: Šego (4), Pešić (1); Marić 2, Duvnjak 2, Horvat, Karačić, Štrlek 1, Čupić 9 (5), Musa 1, Mamić, Šebetić, Cindrić 4, Mandić 4, Kozina, Martinović 2, Pavlović. Izbornik Hrvoje Horvat.

PORTUGAL: Capdeville, Gaspar (7); Portela 2, Iturriza 5, Martins 3, Moreira, Rui Silva 2, Salina 1, Rocha, Branquinho 1, Cavalcanti, Areia 3 (1), Gomes 3, Fernandez, Frade 2, Magallaes 2. Izbornik Paolo Perreira.

SEDMERCI: Hrvatska 5 (5), Portugal 1(1), ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Musa 4, Mandić 22), Portugal 6 minuta (Frade 17, Gomes 21, Portela 52).

Hrvatski rukometaši pobijedili su Portugal (25:24) u neizvjesnoj završnici utakmice 2. kola kvalifikacija za OI.

Pobjeda je tim vrednija nakon što se naša reprezentacija vratila u utakmicu poslije -6 (10:16).

- Što reći, presretni smo, uspjeli smo okrenuti nemoguće, izgleda da mi ne možemo bez drame. Jučer smo jednu utakmicu koju smo kontrolirali izgubili, večeras je bilo obratno. Znali smo kolika je važnost ovog susreta. U prvom poluvremenu smo radili previše pogrešaka što je uglavnom bio odraz neke nervoze. Drugi dio je bio puno bolji, pogotovo obrana zbog koje smo došli do nekoliko laganih pogodaka, a u konačnici i stigli do pobjede. Promašili smo dosta izrađenih šuteva, probali smo potom izvana, pa s Mamićem, a na kraju smo posegnuli za Pavlovićem gdje smo probali s izolacijom igrača. I Cindrić je tu došao do izražaja onda, ali na kraju se pokazalo da je obrana bila ključ, da je bila prava. U drugom dijelu je bila sjajna, ne smijemo podcjenjivati niti Portugalce, jako su strpljivi i disciplinirani. Znali smo da moramo ostati smireni i drago mi je da su pokazali tu smirenost do kraja. Ja se ispričavam gledateljima iako su navikli na ovakve utakmice od Hrvatske, rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

U nedjelju slijedi utakmica protiv Tunisa:

- Otvorila se prilika koju treba prihvatiti, oni su fizički i trkčaki jaka momčad i treba biti gust u obrani, jer s obranom se dobivaju utakmice. Siguran sam da će Portugal i Francuska odigrati kako treba, ali prvo mi moramo odraditi svoj posao, kazao je Horvat.

 Hrvatska u nedjelju igra protiv Tunisa (18.30) utakmicu koju mora pobijediti.

Francuzi i Portugalci igraju od 21 sat.

U slučaju pobjede Francuza ili remija, Hrvatska ide na OI.

Ako Portugal pobijedi s jednim, dva, tri ili četiri razlike, na OI idu Portugal i Francuska.

Ako Portugal pobijedi sa šest ili više razlike, na OI idu Portugal i Hrvatska.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.