Hrvatski rukometaši pobijedili Italiju u pripremnoj utakmici

Petak, 30. prosinca 2022. 01:45 Napisao/la  SC
Hrvatski rukometaši pobijedili Italiju u pripremnoj utakmici
Foto: HRS

U sjajnoj atmosferi prepune dvorane Mate Parlov u Puli, nakon dva dana priprema, hrvatska muška seniorska reprezentacija odigrala je prijateljski susret protiv Italije. Bio je to savršen protivnik s obzirom da se reprezentacija tek okupila i počela ozbiljne pripreme. Dovoljno izazovan jer Italija napreduje velikim koracima naprijed, a opet ne prezahtjevan.

Izbornik Hrvoje Horvat je na tribini ostavio lakše ozlijeđenog Ivana Martinovića te Karpa Sirotića i Dominika Kuzmanovića. Početna postava Hrvatske stoga je bila: Mate Šunjić na vratima, Lovro Mihić i Filip Glavaš na krilima, Željko Musa na crti te na vanjskim pozicijama Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Luka Šebetić.

Samo jednu promjenu obrana – napad radio je izbornik. U napadu je bio Luka Cindrić, a obrani Zvonimir Srna. Hrvatska je odlično otvorila susret. Iskoristila je prva četiri napada i već u 6. minuti povela 4:2. Onda je stigla prva obrana vratara pa prva tehnička pogreška gostiju i na ulasku u 9. minutu već je bilo 8:3. Posebno raspoložen u uvodnom dijelu bio je Lovro Mihić koji je postigao pola naših pogodaka.

Talijanski izbornik morao je naravno zvati minutu predaha da pokuša primiriti svoju momčad koja je pokazivala previše respekta prema našoj 6-0 obrani. Nakon nepunih deset minuta izbornik je odlučio odmarati kapetana Domagoja Duvnjaka u napadu pa je priliku dobio Zvonimir Srna. Čak prvih 11 napada Hrvatska je pretvorila u pogodak. Nakon toga stigla je prva izgubljena lopta. Na 11:4 to se moglo podnijeti.

Točno na sredini prvoga dijela, nakon minute predaha, hrvatski izbornik promijenio je kompletnu napadačku šestorku. Priliku su dobili Marin Šipić na crti, Marin Jelinić i Paolo Kraljević na krilima te Igor Karačić, Josip Šarac i Luka Lovre Klarica na vanjskim pozicijama. U obrani je igrao Leon Šušnja.

Rezultatski se ništa nije promijenilo. Dapače, dečki su digli prednost na plus 10 u 27. minuti (22:12) i rutinski priveli kraju prvo poluvrijeme rezultatom 23:14.

Drugo poluvrijeme na vratima je bio Dino Slavić. I donio je novu sigurnost našoj obrani. Tako je naša reprezentacija nakon desetak minuta igra u nastavku već imala 14 pogodaka prednosti (30:16). Bio je to signal izbornika da pokuša s igrom sedam na šest.

Ali to je kratko trajalo. Uskoro je opet promijenio gotovo cijeli napad. Ni tempo igre, ni tempo zabijanja pogodaka nije pao ni za trenutak. Pogađali su naši rukometaši iz svih pozicija. Na kraju je priliku dobio i Nikola Grahovac pa je bez nastupa ostao samo Tin Lučin. Ali on će svoju prigodu dobiti vrlo brzo na Croatia kupu početkom sljedeće godine.

HRVATSKA: Slavić (6), Šunjić (5), Jelinić 2, Glavaš 4, Musa 3, Lučin, Cindrić 3, Šebetić 2, Mihić 4, Kraljević 2, Grahovac 1, Šušnja 1, Šipić 4, Srna 2, Duvnjak 2, Karačić 3, Klarica 4, Šarac 3.

ITALIJA: Riahi (1), Colleluori 1, Volarević (2), Pirani 2, Pratner, Parisini 3, Bulzamini 2, M. Megnon 1, Marocchi 5 (4), de Angelis, D‘Antino 2, Bronzo 2, S. Mengon 1, Manojlović 5, Savini, Oppedisano 1, Martini.

Pripremna utakmica: Hrvatska – Italija 40:26 (23:14)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.