HRVATSKA - DANSKA Hrvatski izgledi u utakmici protiv aktualnih svjetskih prvaka bili bi mali i da je reprezentacija kompletna

Subota, 22. siječnja 2022. 13:36 Napisao/la  SC

Hrvoje Horvat promijenio  čak 29 igrača, izbornik pokušava pronaći kemiju između igrača koji prvi put zajedno igraju na velikim natjecanjima

Kako zaustaviti Mikkela Hansena?
Kako zaustaviti Mikkela Hansena?

 Hrvatska večeras (20.30) igra protiv najtežeg protivnika na EP-u, Danska je aktualni svjetski prvak i najveći favorit natjecanja.

U skupini Danci su dobili Crnu Goru (30:21), Sloveniju (34:23), Sj. Makedoniju (31:21), u drugom krugu dobili su Island (28:24).

Nakon teškga poraza od Crne Gore, hrvatska je reprezentacija izgubila realne šanse za plasman u završnicu, izbornik Hrvoje Horvat promijenio je čak 29 igrača zbog korone, jasno da se u takvim okolnostima ne može govoriti o stabilnoj igri.

Objektivno, hrvatski izgledi u utakmici protiv Danske bili bi mali i da je reprezentacija kompletna, ovako se nitko ne bi trebao opterećivati rezultatom iako samo pobjeda održava teoretske šanse za plasman u završnicu.

Dovoljno je da istaknuti da Dansku na ovom prvenstvu predvode izvjesno najbolji svjetski vratar Niklas Landin i Mikkel Hansen, koji je triput izabran za najboljega igrača na svijetu.

U 11 godina, njih dvojica osvojili su 8 medalja!

O kvaliteti iskusnih Lasse Svena Hansena (38 godina), Madsa Mensaha Larssena (30 godina), Henrika Tofta Hansena (35 godina) sve se zna, za Danska na ovom prvenstvu igra nekoliko budućih svjetskih zvijezda: Magnus Saugstrup (25 godina, SC Magdeburg), Emil Jacobsen (23 godine, Flensburg), Mathias Gidsel (22 godine, GOG Handbold) koji sljedeće sezone dolazi u Bundesligu.

Što se tiče hrvatskog rostera, zadnji je otpao David Mandić, Horvat pokušava pronaći kemiju između igrača koji prvi put zajedno igraju na velikim natjecanjima...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.