Hrvatske rukometašice saznale sve suparnice na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj

Nedjelja, 10. listopada 2021. 21:30 Napisao/la  SC
Hrvatske rukometašice saznale sve suparnice na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj
Foto: HRS

Hrvatski rukometni savez objavio je vijest sljedećeg sadržaja:

Tijekom prošle noći završene su južno i srednjeameričke kvalifikacije rukometašica za Svjetsko prvenstvo koje će se od 1. – 19. prosinca igrati u Španjolskoj. Nama je ono bilo zanimljivo jer su s tog natjecanja u našu skupinu došle dvije reprezentacije.

Kao što se moglo i očekivati, naslov pobjednika osvojio je Brazil. Nekadašnji svjetski prvak je u završnom susretu pobijedio Argentinu 31:22, i tako po drugi put postao pobjednik tog natjecanja. Drugo mjesto pripalo je Argentini, a treće domaćinu  atjecanja Paragvaju. Tako će i ta reprezentacija kao i Brazil, biti suparnik našim rukometašicama u Španjolskoj.

Prema kalendaru natjecanja, Hrvatska će prvi susret Svjetskog prvenstva igrati protiv Brazila, 2. prosinca 2021. godine u 18:00 sati. Nakon dana predaha, 4.prosinca na redu je susret s Paragvajem, također u 18:00 sati. I konačno, treći susret u skupini, Hrvatska će igrati protiv Japana 6. prosinca u 20:30 sati. Grad domaćin naše skupine u prvom krugu je Castellon.

Tri najbolje reprezentacije iz svake od šest kupina idu dalje. Hrvatska se ukoliko prođe ,a svi smo uvjereni da će tako biti, spaja sa skupinom u kojoj su Španjolska, Austrija, Argentina i Kina. Dvije najbolje reprezentacije iz te skupine idu u četvr finale. Taj dio natjecanja igra se od 9. -13. prosinca u Torreviajei.

Četvrtfinale je na rasporedu 14. i 15 prosinca, polufinale 17., a borba za medalje 19. prosinca 2021. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.