Hrvatske rukometašice otišle u Poreč na pripreme za EP, a ne znaju hoće li se održati

Ponedjeljak, 23. studenog 2020. 12:56 Napisao/la  SC
Katarina Ježić
Katarina Ježić

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se u Zagrebu, i odmah nakon testiranja na korona virus krenula put Poreča, gdje će odraditi završne pripreme za Europsko prvenstvo koje bi se od 03. do 20. prosinca 2020. godine trebalo igrati u Danskoj.

No, službene potvrde da će prvenstvo biti odigrano još uvijek nema, sve još uvijek stoji na najavi da je Danska spremna prihvatiti organizaciju natjecanja nakon što je Norveška otkazala svoj dio.

Europska rukometna federacija i Danski rukometni savez, naime, već danima su u pregovorima s danskim vlastima i zdravstvenom službom oko mogućnosti da ta zemlja prihvati organizaciju cijelog natjecanja nakon odustajanja Norveške.

Zelenog svjetla danskih vlasti, za to, nažalost još nema, tako da su naše rukometašice kao i mnoge druge iz skupina C i D krenule u pripreme, a da pri tome na znaju hoće li se Prvenstvo uopće održati.

- Kao i svi ostali, i mi ćemo se krenuti pripremati i pokušati prvo vidjeti gdje smo, čisto fizički, jer svaka igračica ima drugačiji ritam treninga i utakmica. Nakon toga ćemo pripreme potrošiti na varijante taktike kako bi što spremniji ušli u Prvenstvo, rekao je Nenad Šoštarić, izbornik hrvatskih rukometašica.

- U ovoj cijeoj situaciji nije se igralo puno utakmica, do zadnjeg trenutka se nije zbalo hoće li se održati. Tako da sam sretna i jedva čekam krenuti, gladna sam rukometa, vjerujem da smo svi. I evo, jedva čekamo da krene, dodala je Katarina Ježić, kapetanica hrvatske vrste.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.