EP 2022: Hrvatska deklasirala Ukrajinu, Tin Lučin postigao pet golova uz sedam asista

Ponedjeljak, 17. siječnja 2022. 19:34 Napisao/la  SC

Hrvatska je pobjedu osigurala u završnici prvog dijela, nakon što se odvojila na pet pogodaka prednosti

Tin Lučin
Tin Lučin Foto: HRS

EP rukometaša, Skupina C, 3. kolo

UKRAJINA - HRVATSKA 25:38 (13:18)

Dvorana Pick Arena u Szegedu. Gledatelja: 2000.

Suci: Stark i Stefan (Rumunjska)

UKRAJINA: Artemenko 5, Horiha 4, Buinenko 2, Kasai 2, Tilte 2, Kravchenko 2, Dontsov 2, Blyzniuk 2, Ilchenko 2, Zalevskyi 1, Turchenko 1, Tiutiunnyk, Burzak, Minotskyi, Terekhov, Komok.

HRVATSKA: Cindrić, Čupić 1, Gadža 3, Glavaš 4, Gojun, Grahovac 2, Ivić 1, Jaganjac, Jelinić 6, Lučin 5, Mamić, Mandić, Marić 2, Martinović 7, Musa, Pešić, Ravnić, Šipić 7, Srna, Šunjić.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija ostvarila je uvjerljivu pobjedu protiv Ukrajine, izabranici Hrvoja Horvata dominirali su tijekom čitave utakmice odigravši točno onoliko koliko je trebalo za pobjedu.

Igračem utakmice proglašen je Ivan Martinović, koji je sa sedam golova predvodio hrvatske strijelce kao i Šipić, no dojam je da je ipak titulu zaslužio Tin Lučin, koji je i treću utakmicu na europskom prvenstvu odigrao na iznimno visokom nivou.

Lučin je postigao pet pogodaka iz šest pokušaja, uz još sedam asistencija, a pritom je veliku većinu drugog dijela odmarao za utakmice koje slijede.

Hrvatska je dominirala od samog početka, pobjeda je osigurana u završnici prvog dijela, nakon što se Horvatova momčad odvojila na pet pogodaka prednosti.

U drugoj utakmici u skupini Francuska večeras igra protiv Srbije, u slučaju remija ili pobjede Francuske Hrvatska će u drugi krug kao drugoplasirana reprezentacija C skupine.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.