HRVATSKA - SLOVENIJA Veselin Vujović: Bronca bi bila velika nagrada za cijeli slovenski sport

Subota, 28. siječnja 2017. 17:24 Napisao/la  SC

Utakmica na velikom turniru protiv Hrvatske bila bi za mene vrlo teška. Previše sam traga ostavio u Hrvatskoj. Previše je tu mojih igrača, klinaca koje sam odgojio, rekao je Vujović nakon prvoga kruga natjecanja


Veselin Vujović u središtu je medijske pozornosti prije večerašnje (20.45) utakmice za broncu između Hrvatske i Slovenije.

Vujović je ne tako davno otišao iz PPD Zagreba u ne baš dobrom raspoloženju, dobro poznaje hrvatski rukomet. Nakon poraza Hrvatske od Njemačke izbornik slovenske reprezentacije iskreno je priznao:

- Utakmica na velikom turniru protiv Hrvatske bila bi za mene vrlo teška. Previše sam traga ostavio u Hrvatskoj. Previše je tu mojih igrača, klinaca koje sam odgojio. Ljudi s kojima sam prijatelj. Ne bih želio da neku moju gestu u žaru borbe netko pogrešno protumači. A znamo kako na ovim prostorima mnogi jedva čekaju da dočekaju nešto tako, kazao je Vujnović nakon što je Slovenija izbjegla Hrvatsku u četvrtfinalu.

Naravno da nije mogao predvidjeti da će Slovenije protiv Hrvatske igrati za njegovu prvu trenersku medalju sa svjetskih prvenstava:
 
- Pokušat ćemo ostati mirni. Znamo da je i plasman u polufinale sjajan rezultat za ovu mladu momčad, no kad smo već u prilici da osvojimo medalju napravit ćemo sve da u tome uspijemo. Cijela Slovenija sanja odličje i bronca bi bila velika nagrada za cijeli slovenski sport. Patriotski naboj u svlačionici je ogroman i vjerujem kako će nas nositi protiv pobjede, kaže Vujović.
 
- Hrvati su u polufinalu izgubili u dramatičnim okolnostima u produžetku i sigurno je da će njihova potrošnja biti prednost za nas. Međutim, mislim da to neće biti presudan faktor koji će odrediti pobjednika. Znam da će Hrvatska napraviti sve da osvoji medalju i moramo biti maksimalno spremni. Norvežani su protiv njih odigrali odlično i moramo poput njih igrati brzo. Na postavljenu hrvatsku obranu nemamo puno šansi i morat ćemo igrati s puno ritima i s brzim prijenosom lopte. Vjerujem da ćemo ovaj put mi biti ti koji će slaviti, rekao je slovenski organizator igre Marko Bezjak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.