Hrvatska - Slovenija (19): Pomlađeni sastav rukometašica traži pobjedu na početku kvalifikacija

Srijeda, 07. listopada 2015. 09:58 Napisao/la  P. M.

Naša reprezentacija se također pomladila, nema dosta cura, pola moje generacije nema, ostalo nas je možda četiri tako da idemo raditi, rekla je Andrea Penezić

Najbolje hrvatske rukometašice večeras od 19 sati igraju susret prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Švedskoj. U Umagu je protivnik Slovenija, reprezentacija koje na velikim natjecanjima nije bilo punih pet godina. Iako se radi o skupu vrlo nadarenih pojedinki, dio koji dolazi iz inozemnih klubova ne odgovara previše domaćim igračicama. One su mahom iz dva najveća slovenska kluba - Krima i Zagorja, no sve je veća kolonija onih koji svoj rukometni kruh zarađuju vani.

Hrvatska je reprezentacija u odnosu na neke prošle cikluse bitno drugačijeg izgleda. Želja izbornika Gorana Mrđena bila je pomlađivanje sastava, ali i održavanje kvalitete koja je i dalje prisutna. Domaćin je večeras u Umagu veliki favorit, trebat će to potvrditi i na parketu.

- Slovenke imaju stvarno dobru ekipu, preuzeo ih je sada Uroš Bregar, smatram da će ih dobro posložiti i da nam sigurno neće biti lako. Naša reprezentacija se također pomladila, nema dosta cura, pola moje generacije nema, ostalo nas je možda četiri tako da idemo raditi. U Umagu smo imali par dana da se pripremimo taktički te se nadam da su sve cure zdrave i u dobroj formi. Očekujem naravno dvije pobjede, protiv Slovenki i Makedonki, rekla je Andrea Penezić, vanjska igračica skopskog Vardara i prvo ime reprezentacije.

Bregar je na klupi slovenske reprezentacije zamijenio bivšu izbornicu Martu Bon, koja je ostala raditi u Krimu. Trener je mađarskog VAC-a, a s reprezentacijom je od okupljanja do utakmice protiv Hrvatske planirao odraditi svega četiri treninga. Želja slovenske javnosti je dokopati se Europskog prvenstva, u takozvanoj ex-Yu skupini (Hrvatska, Makedonija, Crna Gora) neće im to biti lagan zadatak.

- Naša skupina zaista je teška. Hrvatska i Crna Gora su favoriti, u to nema dileme. Mi moramo tražiti njihove slabosti i učini sve da ih iznnadimo kako bismo lakše stigli na Europsko prvenstvo. Nastavit ćemo pripreme u studenom i iz treninga u trening pokušati djelovati što jače. Za iznenaditi Hrvatsku danas treba imati puno sreće i pravi dan, rekao je Uroš Bregar, izbornik slovenskih rukometašica.

Osim protiv Slovenije, naše će rukometašce ovaj tjedan još igrati protiv Makedonije u Skopju, i to u subotu. U šest kvalifikacijskih kola treba se plasirati na prva dva mjesta, a izravan put na Euro jamči se i najboljoj trćeplasiranoj reprezentaciji iz svih sedam skupina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.