KVALIFIKACIJE ZA OI Hrvatska rukometna reprezentacija večeras igra protiv Francuske, izbornik Hrvoje Horvat debitira u rukometnom klasiku

Petak, 12. ožujka 2021. 10:31 Napisao/la  SC

Hrvatska je do sada triput igrala olimpijske kvalifikacije, svaki put je prošla dalje, u subotu Hrvatska igra protiv Portugala (18.30), u nedjelju igra protiv Tunisa (18.30)

Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras (21, RTL) u Montpellieru počinje kvalifikacije za nastup na OI u Tokiju, izbornik Hrvoje Horvat debitira u rukometnom klasiku.

U prvoj utakmici na turniru Hrvatska igra protiv Francuske, nakon toga sliejde utakmice protiv Portugala i Tunisa, prve dvije reprezentacije odlaze u Tokio.

-Ne osjećam se kao novi, jer sam tu uz reprezentaciju posljednje tri godine. Radili smo da osvježimo igrače, da im vratimo snagu, jer će biti iznimno naporno. Svi su dobro reagirali, svi su došli pripremljeni na rad nakon kontakata i videa koje smo im slali posljednjih mjesec dana. To govori o odlučnosti. Što se treme i straha tiče, nema ih. Iskreno se veselim izazovu. Napravili smo plan za tri dana, znamo da neće biti lako i mislim da je dobro da smo svi svjesni toga. Zdravstveno stanje je svakako ohrabrenje nakon onog što se događalo u Egiptu, a i logično, jer ne poznajem sportaša koji ne bi želio igrati na Olimpijskim igrama, kaže Horvat.

Zdravstven stanje u odnosu na SP u Egiput puno je bolje, Duvnjak se odmorio, a Cindrić i Karačić dovoljno oporavili.

- Prvi i osnovni je povratak obrani koja nas je krasila na Euru u Austriji i Švedskoj 2020. godine, od nje sve počinje. Bez obrane je teško do lakih golova, a bez lakih golova je teško dobivati teške utakmice kao što su ove. Na tome smo najviše radili ova tri dana otkad smo na okupu i očekujem da se to vidi. Imamo neke promjene i u napadačkom dijelu, koliko smo taj dio stigli u ovom kratkom vremenu doraditi, rekao je Horvat prije utakmice protiv Francuske od ishoda koje mnogo toga može ovisiti.

Hrvatska je do sada triput igrala olimpijske kvalifikacije, svaki put je prošla dalje.

U subotu Hrvatska igra protiv Portugala (18.30), u nedjelju igra protiv Tunisa (18.30).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.