Hrvatski rukometaši pobijedili Njemačku u drugoj kvalifikacijskoj utakmici

Subota, 16. ožujka 2024. 16:02 Napisao/la  SC

Novi hrvatski izbornik Dagmar Sigurdsson nije imao milosti prema momčadi koju je u Rio de Janeiru vodio do olimpijske bronce

Hrvatski rukometaši pobijedili Njemačku u drugoj kvalifikacijskoj utakmici

Kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre, 2 kolo

NJEMAČKA - HRVATSKA  30:33 (10:16)

NJEMAČKA: Wolff, Häfner, Knorr 2, Köster 1, Golla 1, Steinert, Mertens. Zerbe 4, Späth, Dahmke 3, Kastening 1, Kolbacher 4, Fischer (Hanne), Michalczik 1, Heymann 3, Lichtlein, Uščins 8.

HRVATSKA: Kuzmanović, Martinović 8, Duvnjak 5, Srna 2, Načinović 2, Šoštarić 5, Jelinić 4, Mandić, Mihić, Glavaš, Šipić 4, Mamić, Cindrić 2, Karačić, Martinović, Gojun, Klarica 2

Hrvatska muška rukometna reprezentacija osigurala je nastup na Olimpijskim igrama uvjerljivom pobjedom protiv domaćina turnira Njemačke, novi hrvatski izbornik Dagmar Sigurdsson nije imao milosti prema momčadi koju je u Rio de Janeiru vodio do olimpijske bronce.

Rani termin odigravanja utakmice očito je više odgovarao hrvatskim rukometašima, važnost utakmice i velika očekivanja javnosti očito su negativno utjecala na domaćine

Hrvatski rukometaši odlično su otvorili utakmicu, smireno, koncentrirano, u prvih deset minuta dvoboja bez tehničkih pogrešaka u igri i prilično učinkovito.

Hrvatskim rukometašima preostalo je još odigrati utakmicu protiv Alžira, samo u nekim ludim kombinacijama moglo bi se dogoditi da nakon pobjeda protiv Austrije i Njemačke Sigurdsson i njegovi izabranici ne putuju u Pariz.

Za razliku od prvog dvoboja, kada je izbornik Sigurdsson na vrata stavio Mandića, drugu je započeo s Kuzmanovićem, što se pokazalo kao pun pogodak, Kuzmanović je od samog starta utakmice momčadi donio dodatnu sigurnost pa je Hrvatska utakmicu otvorila serijom 4:0 u petoj minuti.

Nijemci su malo uspjeli povezati konce igre, ali ne zadugo, hrvatski rukometaši nastavili su u istom ritmu pa su do tada najveću prednost na utakmici (plus šest) dohvatili u 20. minuti preko Šoštarića, nervoza na klupi i u igri Nijemaca nije se mogla sakriti.

U 27. minuti Kuzmanović je obranio sedmerac, nedugo potom Klarica je pogodio prazna vrata, Hrvatska je u 30. minuti imala nestvarnih sedam pogodaka prednosti (16:9).

Nijemci su u nastavku krenuli na sve ili ništa, što je bilo očekivano, nekoliko dobrih njemačkih reakcija, nekoliko hrvatskih isključenja učinilo je utakmicu kud i kamo dramatičnijom, Nijemci su uspjeli doći na dva pogotka minusa, ali zaostatak nisu uspjeli spustiti niže od te razine.

Sigurdsson je na vrata za završnicu ostavio Mandića, u 53. minuti Duvnjak je pogodio za 29:25 uz crveni karton Haymana, potom u 55. minuti oduzeo loptu i pogodio prazan gol za 30:26.

I tu je utakmica praktički bila gotova, Nijemci su morali forsirati, što je išlo na hrvatski mlin.

Pogodak Martinovića za 32:27 samo je potvrdilo veliku pobjedu neke nove hrvatske rukometne reprezentcije.