Hrvatski rukometaši pobijedili Njemačku u drugoj kvalifikacijskoj utakmici

Subota, 16. ožujka 2024. 16:02 Napisao/la  SC

Novi hrvatski izbornik Dagmar Sigurdsson nije imao milosti prema momčadi koju je u Rio de Janeiru vodio do olimpijske bronce

Hrvatski rukometaši pobijedili Njemačku u drugoj kvalifikacijskoj utakmici

Kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre, 2 kolo

NJEMAČKA - HRVATSKA  30:33 (10:16)

NJEMAČKA: Wolff, Häfner, Knorr 2, Köster 1, Golla 1, Steinert, Mertens. Zerbe 4, Späth, Dahmke 3, Kastening 1, Kolbacher 4, Fischer (Hanne), Michalczik 1, Heymann 3, Lichtlein, Uščins 8.

HRVATSKA: Kuzmanović, Martinović 8, Duvnjak 5, Srna 2, Načinović 2, Šoštarić 5, Jelinić 4, Mandić, Mihić, Glavaš, Šipić 4, Mamić, Cindrić 2, Karačić, Martinović, Gojun, Klarica 2

Hrvatska muška rukometna reprezentacija osigurala je nastup na Olimpijskim igrama uvjerljivom pobjedom protiv domaćina turnira Njemačke, novi hrvatski izbornik Dagmar Sigurdsson nije imao milosti prema momčadi koju je u Rio de Janeiru vodio do olimpijske bronce.

Rani termin odigravanja utakmice očito je više odgovarao hrvatskim rukometašima, važnost utakmice i velika očekivanja javnosti očito su negativno utjecala na domaćine

Hrvatski rukometaši odlično su otvorili utakmicu, smireno, koncentrirano, u prvih deset minuta dvoboja bez tehničkih pogrešaka u igri i prilično učinkovito.

Hrvatskim rukometašima preostalo je još odigrati utakmicu protiv Alžira, samo u nekim ludim kombinacijama moglo bi se dogoditi da nakon pobjeda protiv Austrije i Njemačke Sigurdsson i njegovi izabranici ne putuju u Pariz.

Za razliku od prvog dvoboja, kada je izbornik Sigurdsson na vrata stavio Mandića, drugu je započeo s Kuzmanovićem, što se pokazalo kao pun pogodak, Kuzmanović je od samog starta utakmice momčadi donio dodatnu sigurnost pa je Hrvatska utakmicu otvorila serijom 4:0 u petoj minuti.

Nijemci su malo uspjeli povezati konce igre, ali ne zadugo, hrvatski rukometaši nastavili su u istom ritmu pa su do tada najveću prednost na utakmici (plus šest) dohvatili u 20. minuti preko Šoštarića, nervoza na klupi i u igri Nijemaca nije se mogla sakriti.

U 27. minuti Kuzmanović je obranio sedmerac, nedugo potom Klarica je pogodio prazna vrata, Hrvatska je u 30. minuti imala nestvarnih sedam pogodaka prednosti (16:9).

Nijemci su u nastavku krenuli na sve ili ništa, što je bilo očekivano, nekoliko dobrih njemačkih reakcija, nekoliko hrvatskih isključenja učinilo je utakmicu kud i kamo dramatičnijom, Nijemci su uspjeli doći na dva pogotka minusa, ali zaostatak nisu uspjeli spustiti niže od te razine.

Sigurdsson je na vrata za završnicu ostavio Mandića, u 53. minuti Duvnjak je pogodio za 29:25 uz crveni karton Haymana, potom u 55. minuti oduzeo loptu i pogodio prazan gol za 30:26.

I tu je utakmica praktički bila gotova, Nijemci su morali forsirati, što je išlo na hrvatski mlin.

Pogodak Martinovića za 32:27 samo je potvrdilo veliku pobjedu neke nove hrvatske rukometne reprezentcije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.