Hrvatska protiv Poljske, Slavko Goluža vjeruje u agresivnu 6-0 obranu u četvrtfinalu

Ponedjeljak, 26. siječnja 2015. 18:33 Napisao/la  SC

Utakmica 1/8 finala: Švedska - Poljska 22:24. Ponavljam ono što sam rekao, mi moramo razmišljati samo o sebi. Vjerujem u našu obranu, optmist sam, rekao je izbornik Goluža nakon poljske pobjede


Hrvatski rukometaši u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igraju protiv Poljske. U utakmici osmine finala Poljska je pobijedila Švedsku rezultatom 24:20.

Poljska je bolje otvorila prvo poluvrijeme koje je na kraju ipak dobila (11:10) Švedska. U završnici drugoga dijela Poljska je stekla dva pogotka prednosti, koju je održavala do kraja utakmice koju je s tribina gledao izbornik Slavko Goluža.

- Igrali su jako dobro u obrani, opasni su u vanjskoj liniji, dobro trče. U prednosti su jer su cijele godine na okupu, većina igrača igra u Kielceu. Međutim, ponavljam ono što sam rekao, mi moram razmišljati samo o sebi. Suprotstavit ćemo im se agresivnom 6-0 obranom da udaljimo njihovu vanjsku liniju. Vjerujem u našu obranu, optimist sam. Važna je vjera u sebe, igrači su dobro raspoloženi, imali smo dan odmora. Od ovoga trenutka počinje priprema za Poljsku, rekao je Goluža.

Najbolji u poljskoj momčadi bili su braća Jurecki, Bartosz i Michal, koji su postigli po pet pogodaka, te vratar Szmal s dvanaest obrana.

Bolji od ostalih u švedskoj reprezentaciji bili su krilni igrači Fredrik Petersen i Jonas Kallman sa po četiri postignuta gola.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.