HRVATSKA - POLJSKA Slavko Goluža najavio pravu hrvatsku reprezentaciju!

Srijeda, 28. siječnja 2015. 09:14 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Hrvatska - Poljska (16.30)


Hrvatski rukometaši u današnjoj (16.30) četvrtfinalnoj utakmici igraju protiv Poljske. Utakmica protiv Brazila je arhivirana u rubrici upozorenja, svima je jasno da se onakvom igrom ne može očekivati postolje. Protiv Poljske nema popusta:

- Dobili smo najtežeg protivnika do sada. Oni su disciplinirana momčad, ne troše puno lopti, vrlo su organizirani i čvrsti u obrani. Neće se ponoviti slabija igra protiv Brazila. Sada bi trebalo biti lakše, naša obrana treba pokazati svoje najbolje izdanje i onda ćemo slaviti i u ovoj utakmici za novi veliki polufinale. Siguran sam da ćemo biti u puno boljem izdanju nego protiv Brazila, gledat ćemo pravu Hrvatsku, najavio je izbrornik Slavko Goluža.

O poljskoj reprezentaciji sve se zna, reprezentacija koja je eliminirala Švedsku zaslužuje respekt:

- Poljska je vrlo neugodan protivnik s odličnom 6-0 obranom i sjajnim golmanom Szmalom. Te priče kako su oni spori, ne drže vodu, jer oni taktički igraju vrlo zrelo, što su i pokazali u osmini finala protiv Šveđana. Imaju strašne šutere, Bieleckog i Michala Jureckog, odlične pivote, neugodnog Bartosza Jureckog, te Syprzaka koji je visok 208 cm. Mislim da nas čeka 60 minuta teške borbe, ali tako je bilo svaki puta protiv Poljaka, rekao je Igor Vori.


- Trebat ćemo igrati dobru obranu svih 60 minuta, nešto kao što smo pokazali protiv Brazila početkom drugog poluvremena i nešto slično kao što smo igrali protiv Makedonije. Moramo cijelu utakmicu tako odigrati. Poljaci su protiv Švedske pokazali koliko su opasni. Igrali smo s njima u Danskoj, a iako im ovdje nedostaje nekoliko igrača djeluju mi bolje, discipliniranije u nekim stvarima. Mi se dosta dobro poznajemo, nema tu puno nepoznanica. Igrali smo s njima prije godinu dana. Kažem, treba dobro odigrati obranu, a u napadu ćemo vidjeti, rekao je Marko Kopljar.


Hrvatska protiv Poljske ima pozitivan omjer, u dosadašnjih šest međusobnih susreta na velikim natjecanjima Hrvatska je upisala pet pobjeda. Jedini poraz u skupini na OI u Pekingu 2008. nije bio presudan za prolaz.

Posljednji put Hrvatska je protiv Poljske igrala u siječnju prošle godine na EP, Hrvatska je pobjedom 31:28 izborila polufinale.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.