SP 2021 Hrvatska danas otvara nastup u Egiptu, izabranici Line Červara od 18 sati kreću u pohod na novu svjetsku medalju

Petak, 15. siječnja 2021. 08:32 Napisao/la  SC

Ne smijemo si dozvoliti luksuz da mislimo da će biti lako protiv Japana, kazao je izbornik Lino Červar, koji je prije 18 godinda u Portugalu hrvatsku odveo do prvog svjetskog zlata

Hrvatska muška rukometna reprezentacija
Hrvatska muška rukometna reprezentacija Foto: HRS

Hrvatska muška rukometna reprezentacija danas otvara svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Izabranike Line Červara od 18 sati čeka prva utakmica najveće svjetske rukometne smotre u povijesti, u dvorani Borg El Arab suparnik će biti Japan.

Prošlo je osam godina od kada je hrvatska muška rukometna reprezentacija osvojila posljednju svjetsku medalju, broncu u Španjolskoj, osamnaest godina od kada su posljednji put stali na svjetski tron.

U Portugalu je započeo drugi hrvatski rukometni uzlet i to upravo pod vodstvom Line Červara, kojemu je to bilo prvo veliko natjecanje za kormilom hrvatske reperezentacije.

Egipat je posljednja Červarova svjetska smotra s Hrvatskom.

U Portugal su rukometaši s Červarom otišli kao totalni outsideri i posljednje plasirana momčad s posljednjeg Europskog prvenstva, u  Egipat su došli kao viceprvaci Europe i jedan od najvećih favorita.

Hrvatska definitivno ima momčad koja može otići do kraja, iako je sasvim jasno da  će se mnoge okolonosti tu morati poklopiti.

- Ne smijemo si dozvoliti luksuz da mislimo da će biti lako protiv Japana. Oni su momčad koja se diže i koja je domaćin Olimpijskih igara. Napravili su puno problema Egiptu u prijateljskoj utakmici i sigurno neće biti lako. Moramo se maksimalno mobilizirati i igrači to znaju – upozorio je Lino Červar uoči današnje utakmice koja će označiti početak pohoda na medalju.

U drugom kolu C skupine Hrvatska će u nedjelju igrati proti Argentine, u trećem kolu u utorak protiv Katara.

Prvi krug natjecanja s tribina će pratiti Marin Šego, Igor Karačić, Halil Jaganjac i Janko Kević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.