EP RUKOMETAŠA

Hrvatska napokon pomela Francusku

Utorak, 24. siječnja 2012. 19:54 Napisao  Milan Kosanović

Francuska – Hrvatska  22:29 (12:11). Hrvatska rukometna reprezentacija na krilima Kopljara i Čupića došla je do povijesne pobjede nad najvećim rivalima Francuzima

Francuska – Hrvatska  22:29 (12:11)

FRANCUSKA: Fernandez 4(2), Dinart, Barachet 4, G. Gille, B. Gille 2, Narcisse 2, Joli 2(2), Honrubia, Karaboue, Karabatić, Omeyer (8), Accambray, Abalo 3, Sorhaindo 2, Detrez, Bingo 2.

HRVATSKA: Balić, Duvnjak 2, Lacković 4, Kopljar 7, Vori 1, Gojun, Losert, Horvat 2, Vuković 2, Bičanić 1, Buntić, Alilović (10+1), Štrlek, Čupić 7(3), Musa 1, Ninčević 2.

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je najvećeg rivala Francusku te došla na prag polufinala Europskog prvenstva u Srbiji. Igrala se 50. minuta susreta kada je sjajni Mirko Alilović obranio sedmerac Jolieu, Čupić je potom također iz sedmerca pogodio za velikih 19:23, a točku na „i“ stavio je fantastični Marko Kopljar projektilom za nedostižnih pet pogodaka razlike sedam minuta prije kraja susreta.

Nervozni Francuzi pokušavali su brzopleto stići veliku  prednost Hrvatske, no sve što im je preostalo jest pomiriti se sa porazom od objektivno kvalitetnijih "kauboja". Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Ivan Čupić i Marko Kopljar sa po sedam postignutih pogodaka dok je na vratima ponovno blistao Mirko Alilović. Valja napomenuti da su hrvatski reprezentativci do povijesne pobjede došli nošeni gromoglasnom podrškom hrvatskih navijača koji su bili osmi igrač Hrvatske u SPENS-u. Pobjeda Hrvatske 22:29 ujedno je i najveća pobjeda u povijesti velikih derbija s Francuzima koji se kao branitelji naslova opraštaju od polufinala.

U odlučujući susret s Francuzima Hrvatska je ušla u laganom grču, no nakon desetak minuta igre "kauboji " su golom Marka Kopljara te dvama pogocima Čupića došli do prve osjetnije prednosti od dva pogotka razlike. Izvrsna epizoda Hrvatske nastavlja se i u sljedećim minutama, a Blaženko Lacković u 20. minuti susreta zabija za plus tri (6:9). U tom periodu napad Francuza bio je nemoćan, no iskusni lisac Claude Onesta još uvijek je na klupi držao svoje najjače adute Narcissea, Gilla i Fernandeza. Nakon izvrsnih 20 minuta Hrvatska upada u crnu rupu, Onesta je pojačao napad Narcisseom i Gillom, a epilog svega je serija Francuza 5:0 koju je svojim prvim golom zaključio Jerome Fernandez  u 27. minuti za neugodnih 11:9. Hrvatska je ipak uspjela do poluvremena smanjiti zaostatak za Francuzima, golom Željka Muse, koji je zamijenio indisponiranog i neprepoznatljivog Igora Vorija na poluvrijeme se odlazi s minimalnim vodstvo aktualnih svjetskih i europskih prvaka (12:11).  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.