HRS objavio širi popis za olimpijske kvalifikacije, povratak Jakova Gojuna i Marka Kopljara

Četvrtak, 08. veljače 2024. 16:39 Napisao/la  HRS
Veron Načinović
Veron Načinović

Hrvatski rukometni savez objavio je širi popis od 35 igrača za skoračnje olimpijske kvalifikacije. Iako nema izbornika HRS je popis objavio zbog obveze prema Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF-u) i organizatorima olimpijskih kvalifikacija. S tog popisa, budući izbornik reprezentacije odabrat će igrače koje će voditi u Hannover, objavio je HRS. U odnosu na popis igrača za EHF EURO 2024., nekoliko je novih imena. To se prije svega odnosi na Jakova Gojuna i Marka Kopljara, dvojicu specijalista za obranu. U odnosu na širu listu za Europsko prvenstvo, s popisa su otpali Gianfranco Pribetić i Maksimilijan Molc.

Na popisu su i Ivan Martinović koji je ozlijeđen na Europskom prvenstvu, ali koji provodi intenzivnu terapiju i nada se da bi mogao biti spreman za kvalifikacije, David Mandić koji je također zbog ozljede propustio Europsko prvenstvo, ali i Josip Šarac. Oni bi se uskoro trebali vratiti na teren i biti spremni staviti se na raspolaganje i klubu i reprezentaciji.

Hrvatska se nalazi u Skupini 2 olimpijskih kvalifikacija zajedno s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Prema već objavljenom rasporedu, točna satnica još se čeka, a hrvatska rukometna reprezentacija prvi susret igra 14. ožujka 2024. godine s Austrijom. Dan ili dva kasnije (odluka IHF-a, organizatora i vlasnika televizijskih prava), na rasporedu je susret s domaćinom Njemačkom. Posljednji susret reprezentacija igra 17. ožujka protiv Alžira. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupine kvalifikacija stječu pravo nastupa u Parizu.

Do sada su to pravo izborile Francuska, Danska, Švedska, Japan, Argentina i Egipat.

Evo šireg popisa hrvatskih igrača za olimpijske kvalifikacije: Dominik Kuzmanović (Nexe), Matej Mandić (Zagreb), Filip Ivić (Chambery), Dino Slavić (Limoges), Kristian Pilipović (Schaffausen), David MAndić (Melsungen), Marin Jelinić (Pick Szeged), Lovro Mihić (Wisla Plock), Ivan Šnajder (Eisenach), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Filip Glavaš (Zagreb), Fran Mileta (Vinnhorst), Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Dinamo Bucuresti), Igor Karačić (Kielce), Ivano Pavlović (Izviđač), Jakov Gojun (Zagreb), Marin Šipić (Kriens-Luzern), Veron Načinović (Montpellier), Tomislav Kušan (Lomoges), Nikola Grahovac (Balingen-Weilstetten), Ivan Martinović (Melsungen), Luka Stepančić (Pick Szeged), Luka Lovre Klarica (Zagreb), Mateo MAraš (Grundfos Tatabanya), Zvonimir Srna (Zagreb), Tin Lučin (Wisla Plock), Luka Moslavac (Nexe), Ante Ivanković (Celje), Josip Šarac (Frisch auf Goppingen), Matej Hrstić (Limoges), Marko Mamić (Leipzig), Patrik Martinović (AEK), Marko Kopljar (BErlin), Filip Vistorop (Balingen-Weilstetten).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.