Grahovcu sumnjiva utakmica Francuske i Portugala, Horvat najavio promjene

Ponedjeljak, 15. ožujka 2021. 21:16 Napisao/la  SC
Tomislav Grahovac
Tomislav Grahovac Foto: screenshot

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac oglasio se nakon velikog neuspjeha, hrvatska rukometna reprezentacija neće igrati na završnom olimpijskom turniru u Tokiju:

- Ne znam što sam ja trebao napraviti? Zabiti golove umjesto nekoga ili obraniti? Što smo mi kao Savez krivo napravili? Igrači imaju sve što im treba i maksimalne uvjete za pripreme. Ne znam što bismo trebali napraviti. Moram reći da je sumnjiva završnica utakmice Francuske i Portugala, doista ne pamtim kada je Francuska na ovaj način privodila utakmicu kraju, isto tako moram priznati da mi se čini su neke situacije na čudan način dosuđene. Od dizanja ruke za pasivan napad u zadnjih pet minuta do situacije gdje se ovaj zadnji gol nije provjeravao je li postignut u regularnom vremenu. I kad usporedim kriterij koji je taj isti sudački par imao na našoj utakmici protiv Francuske, neke stvari mi ukazuju da to nije realna slika Francuske. Možda sam subjektivan, ali neke stvari ukazuju da bi moglo biti tako, rekao je Grahovac za RTL.

Predsjednik ne brine za budućnost:

- Što znači da je hrvatski rukomet u padu posljednjih godina? Pa prije godinu dana smo bili drugi na EP-u. Naravno da je neuspjeh neplasman na Olimpijske igre. Ali činjenica je da smo, u odnosu na SP, gdje smo odigrali jako loše, u kratkom periodu odigrali odličan turnir. Protiv Francuske smo 45 minuta bili dominantni i tada se dogodilo nekoliko sudačkih odluka na našu štetu koje su sigurno utjecale na konačni rezultat. Spremali smo iznenađenje za Francuze, nije lako igrati s njima, znali smo da ce nam trebati perfektna utakmica, bili smo do samog kraja u igri, poremetila su nas isključenja gdje smo primili lake golove, povukli smo se u nulu i nismo se uspjeli nametnuti, tvrdi Grahovac.

Predsjednik čvrsto stoji iza novog izbornika:

- Horvat ima podršku Saveza. I kad je bio imenovan, imao je podršku i nije bio izabran za jednu akciju već kao dugoročan projekt. Nije bio izabran za jednu akciju već kao dugoročni projekt, zaključio je Grahovac.

Izbornik Hrvoje Horvat najavio je promjene:

- Moramo gledati prema sljedeći Olimpijskim igrama, prema Svjetskom prvenstvu koje igramo doma. Da, idemo u remont. U tome smjeru će ići sljedeće okupljanje. Sigurno da ima igrača koji mogu dostojno zamijeniti ove starije. Hrvatska ima široku bazu, imamo dosta mladih koji dolaze. Ne bih govorio o imenima, moramo napraviti analizu pa napraviti selekciju da izbjegavamo dvije izmjene obrana-napad koje su nam stvarale velike probleme na kvalifikacijskom turniru, kazao je Horvat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.