Goran Perkovac: Neki naši igrači igraju ligu u kojoj bismo možda Matošević i ja mogli igrati

Utorak, 23. siječnja 2024. 15:48 Napisao/la  SC
Goran Perkovac:  Neki naši igrači igraju ligu u kojoj bismo možda Matošević i ja mogli igrati

Hrvatski rukometaši trebaju odigrati još utakmicu protiv Njemačke koju bi bilo ionako bolje izgubiti nego pobijediit zbog većih pansi za plasman na OI u Parizu.

- Volio bih da odigramo utakmicu kao što smo igrali na početku grupne faze. Jako su borbeni, nisu na nivou Njemačke od prije, ali su ekipa koja te može samljeti. Mi smo uvijek govorili da su naši golmani nešto konačno obranili, a njihovi su već godinama na tom nivou. Wolff ih drži u turniru. Imaju i igrače, ne pitaju je li boli, samo igraju, lijepo ih je vidjeti, najavio je utakmicu Goran Perkovac.

Hrvatska je opet razočarala na jednom velikom natjecanju, u utakmicama protiv Mađarske i Islanda posebice je zakazala energetski:

- Drugim momčadima je energetski dio jednostavno veći. Naši igrači u velikom dijelu ipak igraju u hrvatskoj ligi u kojoj bismo možda Valter i ja još mogli igrati. Ništa kod nas osim energetskog dijela nije upitno, dosta znanja imaju, ali kako turnir odmiče, vidite i sami kako izgledamo. Nije se moglo optimalno trenirati, imali smo stalno tri, četiri igrača bolesna. Moram se zahvaliti igračima, nije lako vratiti se nakon temperature 39 na utakmicu. Sada da mogu promijenio bih, trenirali bismo svaki slobodni dan. To je bilo u dogovoru s kondicijskim trenerom, igračima svima, možda smo to trebali promijeniti, ali dečki su rekli da su potpuno prazni i dali smo im da malo duže spavaju, kazao je Perkovac.

Iako je Perkovac preuzeo odgovorost za neuspjeh, normalno je da se nakon ovako slabih utakmica preisputuje pozicija svakoga izbornika:

- Ja sam uvjeren da ću igrače dalje voditi, ali moraju neki od igrača sami sa sobom odlučiti koliko će ulagati u sebe. Skandinavci i neki drugi uslobodno vrijeme jednostavno uzmu bicikl, planinare, stave bubice i idu, a znate i sami da je naša kultura takva da kada smo slobodni ne radimo ništa. Ne bih rekao da je to bila nedisciplina, ali jednostavno se vidjelo da mi na terenu samo hodamo, da smo prazni, naglašava Perkovac.

Luka Cindrić nije ispunio očekivanja da postane lider ove momčadi:

- Rekao sam mu da želim da on bude vođa ove momčadi, da povuče, da predvodi igru, rekao je hoću šefe, ali ne znam što se dogodi. Jednostavno, ni Cindrić ne igra u Bukureštu previše, još je bio i ozlijeđen. Ali ne treba samo gledati na njega, nije tu samo Cindrić... Vidjeli smo sada evo nije bilo Duvnjaka već nekoliko utakmica i što ćemo onda, tko će ako nema Duvnjaka. Igrači moraju između sebe pronaći tko je taj vođa. Ja možda nisam bio najbolji igrač u svojoj generaciji, ali su svi uvijek pitali kada bi došlo do nekog pitanja "što kaže Peki", naglasio je Perkovac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.