EP: Poljska neočekivano pobijedila Švedsku, Hrvatska sama odlučuje o svojoj sudbini

Utorak, 21. siječnja 2014. 23:53 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Poljska - Švedska 35:25. Hrvatskoj reprezentaciji dovoljan je neodlučen rezultat protiv Poljske da bi se plasirala u polufinale

Poljska je ostvarila neočekivanu pobjedu (35:25) protiv Švedske čime Hrvatska dobiva mogućnost da u posljednjoj utakmici protiv Poljske ostvari plasman u polufinale. Mimo očekivanja utakmica između Francuske i Švedske neće odlučivati o hrvatskoj sudbini, prije nego što je Poljska pobijedila Švedsku postojala je mogućnost da Hrvatskoj ni pobjeda protiv Poljske ne bi značila plasman u polufinale. Ovako je sudbina u rukama naših rukometaša kojima i neodlučen rezultat protiv Poljske jamči plasman u polufinale.

Poljska je neočekivano pregazila Švedsku, koja je doživjela težak poraz. Šveđani su počeli utakmicu očekivano, vodili su s dva, tri gola razlike sve do 20. minute kada im se sreća počela mijenjati. Točnije, Šveđani su kontrolirali utakmicu sve do trenutka kada je golman Piotr Wyszomirski stao na poljska vrata. Od tog trenutka Šveđanima su kola krenula nizbrdo. Ono što je Thierry Omeyer radio Hrvatima, Wyszomirski je radio Šveđanima. Poljska je u svega deset minuta uspjela iz minusa doći u plus tri gola prednosti u prvom poluvremenu.

Izbornički dvojac na klupi švedske reprezentacije, Staffan Olsson i Ola Lindgren, nisu uspjeli podignuti svoju momčad i Poljaci su u drugom poluvremenu nastavili tamo gdje su stali u prvom. Razlika je pred kraj utakmice znala rasti i do 14 golova, ali Šveđani su u posljednjih pet minuta uspjeli ublažiti ionako sramotan poraz.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.