EP: Hrvatski rukometaši rutinski pobijedili Rusiju na putu za polufinale

Utorak, 21. siječnja 2014. 17:25 Napisao/la  SC

Skupina 2, 2. kolo: Hrvatska - Rusija 33:25 (16:11). Od prve minute susreta naši igrači krenuli su vrlo ozbiljno, napadački i agresivno u obrani

Europsko prvenstvo 2014, Skupina 2 – 2. kolo

HRVATSKA – RUSIJA 33:25 (16:11)

Aarhus, NRGI Atletion Arena

Suci: Stark i Stefan (Rumunjska)

HRVATSKA: Losert, Aliliović, Duvnjak 2, Kopljar 2, Vori 5, Gojun, Horvat 7, Vuković, Bičanić 1, Buntić 3, Valčić 2, Štrlek 3, Čupić, Musa, Ninčević 3, Slišković 5

RUSIJA: Sorokin, Bogdanov, Levshin, Poliakov 5, Pyshkin 2, Shishkarev 2, Kovalev 4, Skopintsev 3, Atman, Gorbok, Kudinov 2, Shelmenko, Igropulo, Aflitulin 2, Aslanyan 4, Zhitnikov 1

Sedmerci: Hrvatska 4(4),           Rusija 2(4)

Isključenja: Hrvatska 2 minute,                   Rusija 4 minute

Hrvatska reprezentacija ostvarila je važnu pobjedu u ogledu s reprezentacijom Rusije. Od prve minute susreta naši igrači krenuli su vrlo ozbiljno, napadački i agresivno u obrani što je rezultiralo visokim vodstvom 4:0, kada Rusi postižu prvi pogodak iz sedmerca.

U 11. minuti Zhitnikov postiže prvi pogodak iz igre za 7:3, ali i naši igrači nastavljaju pogađati sa svih pozicija. Ovakav pristup i raspoloženost naših reprezentativaca dozvolila je izborniku Goluži da već u ranoj fazi utakmice povuče na klupu i odmori Duvnjaka, Kopljara, Bičanića, a priliku su dobili u prvom redu Slišković i Valčić. Poluvrijeme završava 16:11.

Drugi dio započinje sa puno grešaka na obije strane, ali rezultatski ništa se ne mijenja i naši igrači u 39 minuti imaju visokih 8 razlike, 20:12. Sredinom poluvremena razigrao se naš kapetan Vori, koji je postigao tri uzastopna pogotka i Rusi su definitivno bili na koljenima.

Lagana pobjeda koja dopušta da u miru dočekamo zadnji susret sa Poljskom. Spomenimo da su naši najbolji strijelci bili Horvat sa 7 pogodaka, Vori i Slišković sa 5, a kod Rusije Poliakov 5 pogodaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.