EP Hrvatska reprezentacija gluhih deklasirala Francusku

Ponedjeljak, 21. lipnja 2021. 08:31 Napisao/la  SC
EP Hrvatska reprezentacija gluhih deklasirala Francusku

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih u susretu drugog kola EP-a deklasirala je Francusku rezultatom 31:13.

Fenomenalnu igru predvodio je Vedran Jakovljević sa 6 postignutih golova, dok je igračem utakmice proglašen sjajni Tomislav Bošnjak!

U strijelce su se još upisali Florijan Kolarić, Oliver Lušić, Kristijan Živković, Leonardo Vučak, Bojan Crnojević, Mateo Perak, Vedran Jakovljević i Marjan Turković.

- Francuska je prvi put došla na Europsko prvenstvo, dobra su i ozbiljna ekipa i drago mi je da smo odigrali jednu kvalitetnu i čvrstu utakmicu, rekao je Kristijan Živković.

U drugom susretu dana Srbija je pobijedila reprezentaciju Turske rezultatom 24:18.

Natjecanje se odvija po kružnom bod sustavu u kojem svaka reprezentacija igra protiv svake te ostvaruje dva boda za pobjedu, jedan bod za neriješen rezultat te nula bodova za poraz.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra protiv Srbije u utorak u 18 sati.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj sa osvojenih 7 olimpijskih medalja od kojih 4 zlatne, 1 srebrna i 2 bronce.

Na Europskim prvenstvima imaju 4 zlata te po jedno srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu imaju osvojena 2 zlata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.