EP 2022 Hrvatska večeras pobjedom protiv Ukrajine treba potvrditi plasman u drugi krug natjecanja, poznati protivnici u završnici

Ponedjeljak, 17. siječnja 2022. 14:23 Napisao/la  SC

Francuzima uoči utakmice protiv Srbije nije svejedno s kojega će mjesta startati u drugom krugu natjecanja

Hrvatska večeras pobjedom protiv Ukrajine treba potvrditi plasman u drugi krug natjecanja, poznati protivnici u završnici

 Nakon pobjede protiv Srbije hrvatska muška seniorska reprezentacija stigla je na korak do drugog kruga Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Hrvatski rukometaši večeras (18) igraju protiv Ukrajine, pobjedom izvjesno ulaze u drugi krug natjecanja.

Nakon pobjede protiv Srbije, Hrvatska je osvojila dva boda isto kao Srbija koja igra protiv Francuske.

Francuska je dvjema pobjedama osigurala plasman u završnicu, ali Francuzima uoči utakmice protiv Srbije nije svejedno s kojega će mjesta startati u drugom krugu budući da prva reprezentaciju skupini u završnicu ulazi s 2 boda.

U slučaju da Srbija pobjedi Francusku (20.30), Hrvatska bi pobjedom protiv Ukrajine zatvorila trokut u kojemu odlučuje gol-razlika.

Hrvatska je izraziti favorit u utakmici protiv Ukrajine, koju vodi njemački stručnjak Michael Biegler.

Hrvatska i Ukrajina do sada su igrale tri puta.

Dvaput je pobijedila na dva europska prvenstva: 2000. u Rijeci (26:18), te 2010. u Grazu (28:25).

Ukrajina je pobijedila u osmini finala Svjetskog prvenstva 2001. godine u Marseilleu nakon produžetaka (37:34).

Nakon pobjede protiv Srbije, izbornik Hrvoje Horvat pozvao je još trojicu igrača zbog preventivnih razloga; Jakova Gojuna, Tomislava Severeca i Dominika Kuzmanovića.

Severac se nije pojavio u Szegedu jer je pozitivan.

Halil Jaganjac dobio je jaki udarac u glavu u utakmici protiv Srbije zbog čega nije igrao u drugom poluvremenu, riječki rukometaš trebao biti spreman za utakmicu protiv Ukrajine.

Ako Hrvatska prođe u drugi krug, poznato je da će igrati protiv Danske i pobjednika utakmice Slovenija - Crna Gora.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.