EP 2020 Hrvatske rukometašice u skupini s Nizozemskom, Mađarskom i Srbijom

Četvrtak, 18. lipnja 2020. 17:15 Napisao/la  SC
Nenad Šoštarić
Nenad Šoštarić

U Beču su ždrijebom određene skupine Europskog prvenstva za rukometašice, koje zajednički organiziraju Danska i Norveška od 3. do 20. prosinca 2020. godine.

Hrvatska nije imala previše sreće, jer je dobila vrlo zahtjevnu skupinu.

SKUPINE EHF EURO 2020:
FRANCUSKA, DANSKA, CRNA GORA, SLOVENIJA
RUSIJA, ŠVEDSKA, ŠPANJOLSKA, ČEŠKA
NIZOZEMSKA, MAĐARSKA, SRBIJA, HRVATSKA
RUMUNJSKA, NORVEŠKA, NJEMAČKA, POLJSKA

Raspored:
4. 12. 2020.: Mađarska – Hrvatska
6. 12.2020.: Hrvatska – Nizozemska
8. 12.2020.: Srbija – Hrvatska.

Nastup u Danskoj i Norveškoj bit će 11-ti Hrvatske na Europskim prvenstvima. Do sada im je najuspješniji bio onaj prvi 1994. godine u Njemačkoj kada su osvojile 5. mjesto.

- Nema lakog ždrijeba na EP. Želio sam Rumunjsku od nositelja jer će biti dosta mlada nakon svih suspenzija koje imaju zbog dopinga i Crnu Goru. Dobili smo svjetske prvakinje, a danas svatko tko imalo prati ženski rukomet zna njihovu osnovnu postavu od vratarke Wester, preko Polman, Abbingh, Van Heijden i sjajne crte sa Snelder. Srbija je jedna od najtalentiranijih ekipa svijeta ovoga trenutka. Po meni su trebale ranije do velikog rezultata. Nema smisla nabrajati njihovu postavu, ali pogledajte crtu i vanjske igračice, od Lazović Pop, Cvijić, preko Lekić, Lisčević, pa povratnice Krpež. Mađarska je zemlja koja najviše na svijetu ulaže u rukomet. Imaju jednu laganu smjenu generacija, ali to su igračice rođene 96.-te do 98.-me koje su bile svjetske prvakinje u mlađim kategorijama. Ima tu i nešto starijih, iskusnijih. Dakle i tu je sve jasno. Nama je bitno da budemo zdravi. Mi moramo dobiti jednu veliku ekipu da bismo vidjeli jeli put kojim idemo dobar. Mislim da mi to možemo. Raspored igranja je dobar, jer prvi susret igramo s Mađarskom, a on je na takvim natjecanjima uvijek najvažniji. Nakon toga čeka nas Nizozemska, pa Srbija, kaže Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije:

Kao što je poznato zbog pandemije korona virusa (COVID -19), Europska rukometna federacija prekinula je u ožujku kvalifikacije za EHF EURO 2020 nakon što su odigrana dva kola.

Pravo nastupa na Europskom prvenstvu tako je uz dva domaćina dobilo još 14 reprezentacija, koje su sudjelovale na prvenstvu 2018. godine. Među njima je i Hrvatska

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.