Croatia Cup: Hrvatske rukometašice uvjerljive protiv Slovačke, riječke snage iznimno raspoložene

Četvrtak, 26. studenog 2015. 20:35 Napisao/la  P. M.

Susret 1. kola: Hrvatska - Slovačka 29:19 (13:9). Ćamila Mičijević i Katarina Ježić postigle četiri, a Josipa Jerčinović tri pogotka koja su stigla kao nagrada na njenom reprezentativnom debiju.

Croatia Cup za rukometašice - 1. kolo

HRVATSKA - SLOVAČKA 29:19 (13:9)

Dvorana OŠ Marije i Line, Umag. Gledatelja 200

Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (Hrvatska)

HRVATSKA: Nemaškalo 5, Posavec, Blažević, Mičijević 4, Krsnik 2, Vidak, Ježić 4, Milošević 1, Plahinek, Džono, Marić 2 (1), Franković 1, Nikšić 2, Bašić 5 (3), Kapitanović, Debelić, Jerčinović 3, Bešen, Razum

SLOVAČKA: Sulkova, Szokeova, Kerteszova, Holesova 3, Habankova 1, Rechtorisova 2, Kostelna 4, Veselkova, Szucs, Tothova, Szarkova 1, Michnova 1, Sukennikova, Skolkova, Trebuhova 5 (1), Bizikova 1, Medvedova, Hornakova, Minarcikova 1

Sedmerci: Hrvatska 4 (4) Slovačka 2 (1)

Isključenja: Hrvatska 4 minute Slovačka 6 minuta

Na početku ženskog izdanja Croatia Cupa u Umagu hrvatska je rukometna reprezentacija bila bolja od Slovačke rezultatom 29:19. Iako do ožujka sljedeće godine kada će se nastaviti kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo za najbolje hrvatske rukometašice nema službenih utakmica, nije na odmet provjeriti stanje rukometašica uoči zimske stanke koja će uslijediti sredinom prosinca. Nakon pobjede nad Slovačkom hrvatske će rukometašice još u nedjelju od 19 sati odigrati ogled protiv Njemačke.

Izabranice Gorana Mrđena, aktualnog trenera koprivničke Podravke otvorile su susret na riječki pogon. Naime, do 12. minute susreta domaće su igračice u Umagu postigle pet pogodaka, od kojih su četiri djelo Katarine Ježić, a jedan Ćamile Mičijević. U tom je razdoblju kod rezultata 5:1 uz Ježićku, trenutno igračicu rumunjskog Baia Marea posebno bila aktivna Ivana Kapitanović. U odsustvu prve dvije vratarske opcije hrvatske reprezentacije (Jelčić, Žderić) vratarka Podravke do poluvremena je skupila čak dvanaest obrana, od kojih je sedam izvela do isteka desete minute.

Iako je Hrvatska povela 5:1, sljedeći je mini-period pripao slovačkim rukometašicama koje su se uz tri pogotka Holešove odnosno dva Trebuhove vratile na 6:5, što je ujedno bio i najmanji zaostatak gošći u tijeku prvih trideset minuta. U završnoj trećini prvog poluvremena ponovo se budi vratarka Kapitanović, a uz nju i dva Podravkina krila (Nemaškalo, Nikšić). Njih su dvije zabile po dva pogotka, kao i Sonja Bašić, a jednog je dodala Žana Marić za konačan rezultat prvog dijela - 13:9.

Taj je pogodak Marićke bio samo početak hrvatske serije od 5:0 koja je potrajala sve do 39. minute. Sonja Bašić i Ćamila Mičijević zabile su nova dva pogotka za odlazak na 17:9, čime je pitanje pobjednika na početku ovogodišnje ženske inačice Croatia Cupa bilo riješeno. Do ulaska u posljednjih petnaest minuta susreta Hrvatska je povećala prednost na 22:13 golovima Žane Marić, Ekatarine Nemaškalo i Sonje Bašić, a nešto je kasnije za 23:14 po prvi puta zabila i Lana Franković.

Izbornik Mrđen u završnici je prigodu dao onim igračicama koje ne konkuriraju za udarnu sedmorku kada je njegova reprezentacija kompletna i u lovu na bodove u službenim utakmicama. Do kraja se u strijelce između ostalih po dva puta upisao dvojac koji u reprezentaciju dolazi na velika vrata (Milošević - Krsnik), a tri od posljednja četiri pogotka za Hrvatsku na današnjoj je utakmici zabila Josipa Jerčinović. Igračici Zameta u reprezentativnom debiju za nagradu su stigli i prvi zgoditci uz svoje prezime u zapisniku. Valja spomenuti da su priliku dobile i preostale dvije vratarke - Gabrijela Bešen iz Sesveta odnosno Marina Razum iz Lokomotive. Upravo je ona nedavno vlastitom izborniku Goranu Mrđenu svojom predstavom protiv Podravke otela dva boda u nacionalnom prvenstvu i time zaslužila reprezentativni poziv.

Bilo da se radi o aktualnim ili bivšim igračicama Zameta, riječka je kolonija ovog produženog vikenda u Umagu vrlo brojna. Uz Katarinu Ježić, Ćamilu Mičijević i Selenu Milošević i Josipu Jerčinović koje su se upisivale među strijelce valja spomenuti da su se među devetnaest reprezentativki Hrvatske u zapisniku našle i Kristina Plahinek te Ana Debelić. Uz tri svoja pogotka, Josipa Jerčinović je u drugom poluvremenu skrivila i jedno isključenje, no ono nije pokvarilo ukupan dojam. kako njene predstave, tako i igre cijele hrvatske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.