Kamenica testira Golužino Croatia osiguranje uoči utakmice protiv Kiela

Utorak, 17. travnja 2012. 10:41 Napisao  Milan Kosanović

Croatia osiguranju sigurno ne odgovara ovaj termin odigravanja utakmice s nama, na njima je već pritisak utakmica s Kielom, rekao je trener Nexea Kasim Kamenica 

Rukometaši Croatia osiguranja pod vodstvom novog trenera Slavka Goluže u srijedu će snage odmjeriti s Nexeom iz Našica trenera Kasima Kamenice. Slavko Goluža tako će već treći dan svog boravka na klupi Zagrebaša igrati derbi domaćeg prvenstva koji je praktički generalna proba za subotnji ogled četvrtfinala Lige prvaka s njemačkim THW Kielom.

- Apsolutno respektiramo Nexe, iza momčadi je naporan vikend u kojem su dečki odigrali Final Four SEHA lige i sigurno je da su Našičani u ovom trenutku puno svježiji nego mi, rekao je Goluža te nastavio:

- Ipak, mi igramo na domaćem parketu, moramo biti maksimalno koncentrirani isključivo na prvenstvenu utakmicu s Nexeom te razmišljati samo o sebi, smatra novopečeni trener Croatia osiguranja koji je zadovoljan trenutnim stanjem igračkog kadra.

- Štrlek ima malih problema s preponom s obzirom da je odigrao u nedjelju svih 60 minuta, ali vjerujem da će biti spreman za utakmicu s Našičanima. Svi ostali su igrači su, što se ozljeda tiče u relativno dobrom stanju, objasnio je Goluža koji se nije želio osvrtati na subotnju utakmicu četvrtfinala Lige prvaka s njemačkim THW Kielom.

- Ne možete pružiti svoj maksimum u bilo kojoj utakmici ako niste maksimalno koncentrirani na nju. Mi si ne možemo dopustiti da igramo s Nexeom, a mislima budemo u utakmici s Kielom. Osobno, uopće ne razmišljam o Nijemcima, moramo ići utakmicu po utakmicu. Onoga trenutka kada završi utakmica protiv Nexea, okrećemo se Kielu, zaključio je Slavko Goluža.

Trener Našičana Kasim Kamenica uoči derbija s Croatia osiguranjem nije sijao optimizam.

- Posljednje dvije utakmice u Zagrebu nismo bili na visini zadatka. Croatia osiguranje nas je deklasiralo, a njihov pristup na tim utakmicama je bio na razini Lige prvaka što je meni osobno veliki kompliment, rekao je trener Nexea te nastavio:

- Utakmice u Našicama bile su druga priča, no sada opet gostujemo i ne znam ni sam što očekivati. Moj cilj je maksimalno rasteretiti ekipu da pruži svoj maksimum, a nadam se da ćemo opravdati epitet derbija pred izravnim televizijskim prijenosom. Sigurno je da su igrači Croatia osiguranja načeti ozljedama zbog reprezentativnih akcija te završnice SEHA lige, mi smo svježi, u pauzi od prvenstva smo odradili mini ciklus priprema i očekujem podizanje u igračkoj formi, smatra Kamenica te zaključuje:

- Croatia osiguranju sigurno ne odgovara ovaj termin odigravanja utakmice s nama, na njima je već pritisak utakmica s Kielom. Promijenili su trenera što kratkoročno može sigurno podići ekipu, no naš otpor prvaku će na prvom mjestu ovisiti od mentalnog pristupa mojih igrača u ovom derbiju.

Utakmica Premijer lige između Croatia osiguranja i Nexe igra se u srijedu (18. travnja) u 18.30 sati uz izravan prijenos na drugom programu Hrvatske televizije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.