JOSIP JERGOVIĆ

Strah od osvete i suđenja

Utorak, 06. travnja 2021. 20:44 Napisao/la  SC

PPD Zagreb samo NEXE-u nije poslao zahtjev

Josip Ergović
Josip Ergović Foto: Handball Planet

Predsjednik RK NEXE-a Josip Ergović za Index je prokomentirao namjeru PPD Zagreba da prekine prvenstvo u Premijer ligi:

- PPD Zagreb je svim klubovima osim nama poslao taj zahtjev. Samo nama nije. Znakovito, zar ne? Dobili smo ga od drugih klubova i tako smo saznali što planiraju. U njihovom dopisu stoji da žele da se prvenstvo obustavi do daljnjega i dok se svi igrači ne procijepe. E sad, što znači do daljnjega, to je jako dobro pitanje. Upravni odbor, čiji sam član, sastat će se u četvrtak, pa ćemo valjda saznati što su pod tim mislili, no u svakom slučaju ta je ideja besmislena i bila bi presedan. Navodno, pošto su sad ostali bez nekoliko igrača, plan im je bio da se procijepe, ali to nema nikakvog smisla. Niti jedna liga u Europi ne planira ništa slično. Svi igramo i prilagođavamo se uvjetima, kakvi god da oni jesu. Nexe je u Švedsku išao bez šest igrača, a u Zaporožje bez čak devet. Nema nikakvog smisla da se zbog par zaraženih igrača sve obustavi. Čuo sam da žele da se liga nastavi u kolovozu, kad im dolaze Čupić, Musa i Gojun. Pozdravljam da Hrvatska opet dobije jaki Zagreb, ali ne da se to radi na ovakav način, rekao je Ergović i istaknuo:

- Ne znam zašto su svima poslali, a samo nama nisu. Koliko sam čuo, većina će klubova pristati na njihov zahtjev, ali ne zato što se slažu s njim, već iz straha. Predsjednik jednog kluba mi je rekao da ga je strah osvete i suđenja u nastavku sezone ako odbije. Također, u Zagrebu tvrde da žele odgoditi prvenstvo na samo 15 dana. Da je tako, ja prvi ne bih imao ništa protiv, no vidio sam dopis u kojem jasno stoji da vremenski rok nije određen i da bi se prvenstvo odgodilo do daljnjega, zaključio je Ergović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.