Izbornik postao trener, Hrvoje Horvat na klupi bundesligaša

Ponedjeljak, 12. prosinca 2022. 19:14 Napisao/la  SC
Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat

HRS je objavio sljedeću vijest:

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije od danas je i trener jednog od najuglednijih njemačkih klubova, HSG Wetzlara. Dogovor o suradnji upravo je potpisan i Hrvoje Horvat odmah započinje s radom u klubu.

Kao što je poznato, Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza prije dva mjeseca dao je dopuštenje izborniku da može biti i trener u klubu.

U tom trenutku bio je jedan od kandidata da preuzme klupu rukometng kluba Stuttgart.

Ali, do realizacije te suradnje nije došlo.

U međuvremenu, HSG Wetzlar je napravio sve da na svoju klupu dovede mladog hrvatskog stručnjaka.

Suradnja s Wetzlarom potpisana je do kraja ove sezone.

HSG Wetzlar je ranije tijekom sezone otpustio trenera Benjamina Matschkea nakon niza od devet poraza u 13 utakmica.

Klub se trenutačno nalazi na 15. mjestu Budneslige.

Hrvoje Horvat imat će debi na klupi svog novog kluba u nedjelju, 18. prosinca na domaćem terenu protiv Rhein-Neckar Lowena.

Inače, mnogi se vjerujemo sjećaju, taj klub bio je posljednji u karijeri našeg maestra Ivana Balića.

Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije i trener HSG Wetzlara:

- Iznimno sam sretan i zahvalan HSG Wetzlaru što mi je dao priliku da postanem trener kluba koji ima jako veliku tradiciju i rezultate. Istodobno, zahvalan sam i Hrvatskom rukometnom savezu što mi je dao dopuštenje da istodobno mogu biti klupski trener i izbornik reprezentacije. Kao što mi je kao treneru bio san da jednoga dana vodim hrvatsku rukometnu reprezentaciju, tako sam silno želio raditi i u Bundesligi. Siguran sam da ne postoji trener na svijetu koji ne priželjkuje voditi klub iz te lige. Kao igrač imao sam iskustvo igranja u najjačoj ligi svijeta i znam koliko je to teško i zahtjevno natjecanje. U isto vrijeme pun sam energije i vjere da zajednički možemo mnogo toga napraviti. Za kraj mogu samo reći da ću sve svoje znanje i iskustvo koje sam stekao kao igrač i trener staviti u službu kluba za njegov uspjeh. Još jedanput hvala na ukazanoj prilici, stoji u objavi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.