Liga prvaka: Kielce prvi puta postalo europski prvak, hrvatski rukometaši u glavnim ulogama

Nedjelja, 29. svibnja 2016. 21:08 Napisao/la  SC

Finale: Kielce - Veszprem 39:38 (35:35, 4:3 nakon sedmeraca).

Poljsko Kielce prvi je put u svojoj povijesti osvojilo naslov europskog rukometnog prvaka. U finalu u Kolnu je slavilo je protiv Veszprema nakon sedmeraca. Nakon regularnih 60 minuta i produžetaka rezultat je bio 35:35, a u sedmercima 4:3 za Poljake.

Mađarima, za koje igraju Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković, to je bilo treće finale i drugo zaredom. Kielce je s Manuelom Štrlekom, Ivanom Čupićem, Marinom Šegom i Denisom Buntićem slavio u svom prvom finalu.

Prilikom izvođenja sedmeraca Čupićev udarac je obranio Alilović, no Šego je obranio jedan od dva sedmerca Mađara. Skinuo je sedmerac Marguču, a Szmal Terziću. Precizni su bili i Štrlek i Slišković, a odlučujući sedmerac za veliko slavlje Poljaka realizirao je Aguinagalde.

Ranije je Kielce velikim povratkom izborio produžetke, a gol za izjednačenje zabio je Lijewski u zadnjoj sekundi. Veszprem je prokockao veliku priliku za prvi naslov - devet golova prednosti 15 minuta prije kraja regularnog dijela. I u produžecima, u kojima se igralo gol za gol, Kielce se vratio u zadnjim sekundama preko Ugaldea.

Prvi strijelci kod Kielcea bili su Reichmann sa devet i Bielecki sa, sedam pogodaka. Kod Veszprema je Ugarde postigao 7, a Ilić, Palmarsson, Nilsson i Nagy zabili su po 6 golova.

Kod Mađara je u završnici branio Alilović i istakao se s dvije obrane sedmerca Štrleku i Bielecekom u zadnje dvije i pol minute, Slišković je postigao jedan gol, dok je Sulić na početku utakmice zadobio ozljedu butnog mišića. Kod Poljaka je Štrlek zabio tri gola, Čupić je ostao bez gola, a Šego je branio 20 minuta. Buntić je propustio susret zbog ozljede.