SKUPŠTINA HOO-a

Zlatko Mateša jednoglasno izabran za predsjednika

Ponedjeljak, 12. studenog 2012. 15:18 Napisao/la  SC

Dopredsjednici su postali Danko Radić, Morana Paliković Gruden i Luciano Sušanj, te Zoran Primorac

Zlatko Mateša dobio je novi mandat na čelu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), kao jedini kandidat Mateša je treći mandat dobio jednoglasnom podrškom na Skupštini HOO-a održanoj u hotelu Panorama u Zagrebu.

Dopredsjednici HHO-a postali su Danko Radić (košarka), Morana Paliković Gruden (klizanje) i Luciano Sušanj (atletika), te Zoran Primorac kao predstavnik sportaša.

Članovi Vijeća HOO-a postali su: Boris Mesarić (rukomet), Branimir Bašić (veslanje), Boško Lozica (vaterpolo), Franjo Prot (tekvondo), Sanda Čorak (džudo), Marijan Hanžeković (jedrenje), Goran Munivrana (mačevanje), Marijan Klanac (Zadarska županija), Zvjezdana Tuma Pavlov (Osječko-baranjska) i Gordan Kožulj (sportaši). Miho Glavić (skijanje) i Anto Nobilo (ZŠS) bit će predloženi na sljedećoj sjednici.

Prema ustaljenom običaju predsjednik Zlatko Mateša iznio je četverogodišnji plan koji se u bitnom ne razliku od prethodnih. Dakle, HOO treba zadržati financijsku stabilnost i kontinutitet osvajanja medalja, mora iskoristiti fondove razvojne EU, održavati razvojne programe, uspostaviti s MUP-om istu suradnju kao s MORH-om u kojemu je zaposlen 21 sportaš, izvući što je moguće više sredstava iz trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu, itd.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.