ZAVRŠEN SVJETSKI KUP

Ivica Kostelić zaključio sezonu na postolju

Nedjelja, 17. ožujka 2013. 12:48 Napisao/la  SC

Meni je bilo važno da se probijem na treće mjesto u ukupnom poretku slaloma, kaže Kostelić

Ivica Kostelić na prekrasan je način zaključio svoju 15. sezonu Svjetskog skijaškog kupa. Najbolji hrvatski skijaš u slalomu u Lenzerheideu osvojio je treće mjesto, što mu je 59. postolje u karijeri i 40. u ovoj disciplini.

Kostelić je odradio vrlo dobru drugu vožnju, posebice u gornjem dijelu staze gdje je bio brži od Marcela Hirschera, no na kraju je završio 15 stotinki iza Austrijanca koji je u švicarskom skijalištu primio Mali kristalni globus u slalomu, ali i potvrdio obranu naslova najboljeg u ukupnom poretku.

- Zadovoljni smo i sretni. Meni je bilo važno da budem ispred Myhrera i da se probijem na treće mjesto u ukupnom poretku slaloma. Oba dvije utrke sam vozio dobro, u drugom laufu se nije moglo puno toga napraviti. Koljeno me uopće nije bolilo, mogao sam da ti sve najbolje od sebe. S obzirom kakva je bila se zona i koliko smo se borili s koljenom ovo je više nego što smo očekivali u najtežim trenucima,

Slavljenik Lenzerheidea je i pobjednik nedjeljne utrke, Nijemac Felix Neureuther, bio je najbrži i nakon prve vožnje. Iako je ostvario tek peto vrijeme druge vožnje, 51 stotinka prednosti nakon prve dionice pred Hirscherom bila mu je dovoljna za zadrži vodeću poziciju i dođe do treće pobjede u ovoj sezoni (dvije u klasičnom, jedna u paralelnom slalomu), a sedmog podija ukupno.

Trećim mjestom Kostelić je pretekao Šveđanina Andréa Mhyrera (četvrtoplasirani u Lenzerheideu) u poretku slalomaša za tri boda, međutim u ukupnom poretku nije uspio nadmašiti Neureuthera koji je sačuvao četvrtu poziciju s 948 bodova, a Kostelić ih je osvojio okruglih 900.

Najbolji u poretku slaloma, Marcel Hirscher, došao je do 960 bodova, drugi je Neureuther sa 716, a Kostelić je na 535. U ukupnom poretku Hirscher je probio granicu od 1500 bodova i došao do 1535, drugi je Aksel Lund Svindal s 309 bodova zaostatka, a Ted Ligety, koji je u prvoj vožnji slaloma izletio, ostao je treći skijaš svijeta s 1022 boda.

Svjetski skijaški kup (M), Lenzerheide (finale), slalom: 1. Felix Neureuther (Njemačka) 1:52,20, 2. Marcel Hirscher (Austrija) +0,36, 3. Ivica Kostelić (Hrvatska) +0,51.;

Slalom, poredak:1. Marcel Hirscher (Austrija) 960 bodova, 2. Felix Neureuther (Njemačka) 716, 3. Ivica Kostelić (Hrvatska) 535 bodova;

Ukupni poredak:1. Marcel Hirscher (Austrija) 1535 bodova, 2. Aksel Lund Svindal (Norveška) 1226, 3. Ted Ligety (SAD) 1022, 4. Felix Neuretuher (Njemačka) 948, 5. Ivica Kostelić (Hrvatska) 900 bodova

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.